25 / 04 / 2024

Ankara'nın 2016 yılı ve sonrası yapılacak projeleri tanıtıldı!

Ankara'nın 2016 yılı ve sonrası yapılacak projeleri tanıtıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2016 Yılı ve Sonrası Yapılacak Projeleri”nin tanıtımı toplantısında, yeni projelerini tanıttı, halen sürdürülmekte olan projeler hakkında da bilgiler verdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerin temsilcilerinin katıldığı “2016 Yılı ve Sonrası Yapılacak Projeleri”nin tanıtımı toplantısında, yeni projelerini tanıttı, halen sürdürülmekte olan projeler hakkında da bilgiler verdi.


ATO Kongre Merkezi'nde saat 11.00'da başlayan toplantıda, Gökçek sinevizyon eşliğindeki sunumunda, başta ANKAPARK olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin dört bir tarafında yürüttüğü büyük projelerine ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.


Pek çok konuda büyük kazanımlar sağlayan ve sağlayacak olan projelerin tanıtımında Gökçek, '2023'te Ankara'nın vizyonunu' da anlattı.


Başkan Gökçek, toplantıda,  Ankara  turizmine büyük ivme kazandıracak dünyanın en büyük temaparkı ANKAPARK başta olmak üzere; Ankara Boğazı ve Viyadüğü, Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi, Ulus heykel civarı meydan düzenlemesi, kentsel dönüşüm çalışmaları, ulaşım projeleri ve yeni ilçelere verilen büyük desteklere kadar onlarca değişik çalışmaya ilişkin bilgi verdi.


İşte Gökçek'in 2016 ve sonrası projeleri:


ANKAPARK


Hayvanat Bahçesi


İnanç Müzesi


Ankara Boğazı


Ankara Boğazı Viyadüğü


Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi


Ankara Fuar ve Kongre Merkezi


Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi


Siteler Mobilya Esnafı için Showroom


Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi


Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi


Hacı Bayram Çevresinde Dönüşüm Projesi


Ulus ve Çevresi Dönüşüm Projesi


Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi


Ulus Dolmuş Durağı ve Bedesten


Dar Gelirli Vatandaşlara Sosyal Konut Projesi


Yeni Otobüs Terminali


Havaalanı Metro Projesi


Dikmen - Kızılay Teleferik Hattı


Aşağı Eğlence - Sıhhıyye Teleferik Hattı


Keçiören Tünel Yol Projesi


Yeni Keçiören Bulvarı


Keçiören Gümüşdere Kentsel Dönüşüm


Sanayi Bölgelerine Yapılan Ücretsiz Yatırımlar Devam Edecek


Eryaman Stadı


Çevre Yolu Üzerine Yapılacak Toptancı Hali


Termal Tesislere Destek Devam Edecek


17 Çevre İlçeye 17 Yeni Proje


Osmanlı Aile Yaşam Merkezi


Hacettepe Merkez Kampüs Yurt Binası ve Rezidans


Turan Güneş Bulvarı'nın Genişletilmesi ve İki Adet Köprülü Kavşak


Sabancı Bulvarı'nın Bağlıcı Bulvarı'na bağlanması


Samsun Yoluna 4 Adet Köprülü Kavşak


Ankara'nın İkinci ve Üçüncü Çevre Yollarının Planlarının Yapılması


Beypazarı İtfaiye Binası İhalesi Bitti


Beypazarı Hıdırlıktepe Rekreasyon Alanı


Nallıhan - Çayırhan Kültür Merkezi


Polatlı Aile Yaşam Merkezi


Kazan Şehit Yavuz Başayar Parkı


Bala Kapalı Pazar Yeri


Çubuk Karagöl Mesire Alanı Projesi


Sosyal Faaliyeler


Star


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Gökçek, Ankara'ya yapılacak projelerle birlikte kendi döneminde yapılan başka projeleri de tek tek açıkladı. 


ANKARA'YA BOĞAZ GETİRİYORUZ

Melih Gökçek bu sırada Başbakan Davutoğlu'na dönerek şöyle seslendi: "Sayın Başbakanım siz bana Ankara'ya 20 yıldır deniz getiremedin diyorsunuz ama ben boğaz getiriyorum, Ankara'ya boğazı önümüzdeki dönemde tamamlanacak ve üzerinde viyadükle geçiş sağlanacak" dedi.


Vatan


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yeni projelerini anlattığı toplantıya mimarlardan yanıt geldi.


Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Biz de kendisine 70 gün geçidini gösteriyoruz” diyerek geçidin su baskını sonrası çekilen fotoğrafı gösterdi. Baskın sonrası gazetelerde yer alan “Gökçek sözünü tuttu, Ankara’ya deniz getirdi” haberlerini de hatırlattı.


Candan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘’Cilalı belediye dönemi’’ başlattığını savundu ve “Melih Gökçek Hıdırlıktepe Kentsel Dönüşüm Alanında muhafazakar ailelerin oturacağı evlerin olacağını söyledi. Gökçek’in muhafazakar olan, olmayan ayrımı yapması toplumun temeline dinamit koymaktır. Bu söylem toplumu ikiye bölen nefret suçu oluşturuyor” dedi.


Sözcü/Yavuz ALATAN 



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı törenine katıldı. Başbakan Davutoğlu, "İstanbul- Ankara- Kayseri gibi birçok şehrimizde dev projelerimiz var" derken "AK Parti yepyeni bir şevkle çalışmalarını sürdürüyor. İş üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için yeni hedefler belirledik" şeklinde konuştu.


Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarından bazı notlar:


Dünya şahit, Allah şahit ki milletimizin yazdığı tarih konuşulacak. Herkese bağrımızı açtık. Dünya suskun. sadece manşetlere yansıyan fotoğraflar var. Aynı Aylan bebeğin fotoğrafı gibi. Suriye'de masumlara bomba yağdıranlar... Suriye rejimi ve yandaşlarından kaçan kardeşlerimizin ızdırabına sessiz kalınmamalı. Türkiye tek başına her fedakarlığı yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Dün sahillerimize vuran 36 cesedin sorumlusu ve vebali BM'dir ve ona buna ses çıkarmayan Avrupa'dır. Bunun sorumlusu Suriye'yle ilgili her şeyi veto eden Rusya'dır. Bizler her platformda bu kardeşlerimizin hakkını hukukunu sürdüreceğiz.


"Bu ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeyeceğiz" demiştim. Şimdi de diyorum tüm sözlerimizi tutacağız, vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Her hafta grup toplantımızda "Vaatimizi yerine getirdik" diye söylüyoruz. Son olarak asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Öğrencilerimizin burslarını artırdık. 1 Kasım'dan beri vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik. Üç ay sonra vaatlerimizin tamamını hayata geçireceğiz.


PROJELER İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ankara'da dev projeler için düğmeye basıldı. Ankara eskiden memurlar şehri olarak bilinirdi. Ankara artık, sanayi şehri.. Bir merkez şehir. İnanıyorum ki Ulus senelerdir beklenen şekilde tarihi hüvviyetine kavuşacak. Ulus şu anda Başkent Ankara'nın hakettiği halde değildir. Ulus'un ulusumuza layık hale gelmelidir. Ulus Cumhuriyetimizin de doğduğu noktadır. Ankara'nın bir başka yeri Ankara Kalesi. Dokusunu tamamen yenileyeceğiz. Ankara'da herkesin görmek istediği bir tarih merkezi olacak. Ulus önemli bir merkezdir.


Bir yandan şehirler kurarken, doğayı korumayı ihmal etmedik. 3.5 milyon fidan diktik. Ankara'da da 10 bin misli artan ağaçlandırma faaliyeti yapıldı. Orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Çok önceden çöp kokusundan muzdarip bir İstanbul vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde tüm bu sorunlar çözüldü. Eskiden Ankara da farklı değildi. Hava kirliliği çok fazlaydı. Ama artık Ankara'ya gelen Ankara'dan ayrılmak istemiyor. Tüm bunlar AK Parti belediyeciliğinin başarılarıdır. Toplu açılış geleneği de bizden başladı. Hamdolsun ki verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Yaptıklarımızı dünkü grup toplantımızda da paylaşmıştık.


YEPYENİ BİR ANKARA

İstanbul- Ankara- Kayseri gibi birçok şehrimizde dev projelerimiz var. Ankara'nın çehresini değiştirecek projelere imza atıyoruz. İşte 5 milyonu aşan nüfusuyla Ankara gelişip; kalkınıyor. Ankara hep ihmal edildi. Her gün Esenboğa'ya birçok uçak geliyor. Gelenlerin nasıl manzarayla karşılaştığını biliyoruz. Misafirlerin sohbetle meşgul edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Ankara'ya yakışmayan bir manzara vardı. Bu bölgeyi düzenledik. Şimdi başka bir Ankara var. Ankara büyük bir dönüşüm yaşadı. Bugün artık modern, temiz bir Ankara var. Hava kirliliği nedeniyle okulları tatil edilen bir Ankara yok. Otobüslerin doğalgazla çalıştığı bir Ankara var. AK Parti yepyeni bir şevkle çalışmalarını sürdürüyor. İş üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için yeni hedefler belirledik.


AYRIMCILIK YOK

Biz farklı partilere ait olan belediyelere ayrımcılık yapmıyoruz. Bütçeyi adil bir şekilde dağıtıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 96,7'si merkezi yönetimden karşılanıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin giderinin yüzde 67'den fazlası personel giderlerine harcanıyor. Bu rakamın nerelere harcandığını takip ediyor olacağız. Mardin'de belediyenin yatırım giderleri tutarı toplam giderin için yüzde 7'lik bir kısmı kapsıyor. Normalde bu rakam diğer büyükşehirler yüzde 47. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da da hemen hemen aynı rakamlar var. Ayrıca her türlü illegal yapı da var. Meydan okuyoruz. Bütün belediyelerimiz çıkıp perspektiflerini ortaya koyacak. Bunu bütün belediyeler yapsın. Fakat bazılarının derdi bölge insanımızı mutlu yaşatmak değil, varsa yoksa polemik, yalan ve terör. Milletin emaneti kaynakları karanlık mecralara harcıyorlar. Teröristin kamyonu bile bunlardan. Bu yöneticiler bütün bunların hesabını verecekler. Biz bu kaynakları havadan kazanmıyoruz.


Bizim genç, dinamik insanlarımız var. Biz her başarıyı yakalayabiliriz. Yeter ki ülkemize, kendimize güvenelim. Yeter ki huzur ortamını devam ettirelim; yüreğimizi ortaya koyalım. Bizim işimiz hizmet. Daha güzel bir Ankara için çalışmaya devam edeceğiz. Ankara dünya şehirleri arasına girecek.



Yeni Şafak


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Gökçek, Ankara'ya yapılacak projelerle birlikte kendi döneminde yapılan başka projeleri de tek tek açıkladı.

 

ANKARA'YA BOĞAZ GETİRİYORUZ

Melih Gökçek bu sırada Başbakan Davutoğlu'na dönerek şöyle seslendi: "Sayın Başbakanım siz bana Ankara'ya 20 yıldır deniz getiremedin diyorsunuz ama ben boğaz getiriyorum, Ankara'ya boğazı önümüzdeki dönemde tamamlanacak ve üzerinde viyadükle geçiş sağlanacak" dedi.

 

3 YIL İÇİNDE BİTECEK

Gökçek Ankara Boğazı projesinin 3 yıl içinde tamamlanacağını duyurdu.


Bugün




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Başkent'in aralarında AnkaPark, Hayvanat Bahçesi, İnanç Müzesi, Ankara Boğazı, Ankara Boğazı Viyadüğü, Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi, Ankara Fuar ve Kongre Merkezi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeni Otobüs Terminali gibi projelerin yer aldığı 2016 ve sonrası yapılacak yatırımları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı toplantıyla tanıtıldı. Davutoğlu, toplantıda, "Eylem planımızı açıklamamızın üzerinden 1 ay geçmedi, eylemlerimizin yüzde 30'unu hayata geçirdik. Onlar sadece seçim vaadi olarak, olmayacak sözler verirler ama bizim ağzımızdan bir söz çıktı mı bu senet mahiyeti taşır. Şunu bir kez daha ifade ediyorum inşallah önümüzdeki 3 ay içinde vaatlerimizin tamamını yerine getireceğiz" dedi. Sadece merkezi yönetim değil, yerel yönetim bazındaki vaatleri de birer birer yerine getireceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Bütün sözler tutulacak" dedi.


Takvim


Geri Dön