16 / 04 / 2024

Ankara'nın Çinçin Mahallesi'nde 3 bin 200 gecekondu yıkıldı!

Ankara'nın Çinçin Mahallesi'nde 3 bin 200 gecekondu yıkıldı!

“Polisin bile zor girdiği mahalle” sıfatıyla hafızalarda yer eden Çinçin, “Gültepe” ismini aldı. Bölgede bugüne kadar toplam 3 bin 200 gecekondunun yıkımı gerçekleşti.



“Polisin bile zor girdiği mahalle” sıfatıyla hafızalarda yer eden Çinçin Mahallesi, parkları, eğitim merkezleri, toplu konutları, yeşil alanları, yüzme havuzlarından oluşan yeni yeni yüzüyle “Gültepe” ismini aldı. 


3 bin 200 gecekondunun yıkıldığı Çinçin bölgesinde 14 dev bloktan oluşan bir kompleks inşa edildi.Tek bir bloğun 16 kat şeklinde dizayn edildiği projesi 48 bin 173 metrekare alan üzerine hayata geçirildi. 'Çinçin 1. Etap Toplu Konut Projesi' ile 784 konut yapıldı. Projede 126 metrekarelik daireler hak sahiplerine teslim edildi.


2'nci etap çalışmaları  TOKİ  ile yürütüldü ve 2010 yılında tamamlanan 664 daire hak sahiplerine teslim edildi.


3'üncü etap çalışmaları kapsamında 600 gecekondu yıkıldı. 76 bin metrekarelik alana kurulan konutlar, 19 blok ve 894 daire olarak 2014 yılında tamamlandı.


Gültepe Mahallesine kadınlar ve erkekler için iki ayrı havuzu olan, içinde saunası, hamamı bulunan büyük bir kapalı yüzme havuzu kompleksi yapıldı. 

 


'4. etapta müteahhitler çalışıyor' 


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'ı yeniden inşa ettiklerini söyledi. Tiryaki, 2017 yılına gelindiğinde, 'Çinçin Kent- standartlarında büyük bir park, cami, sel Dönüşüm Projesi'nin birinci, ikinci kadın eğitim kültür merkezi ve büyük bir ve üçüncü etabı tamamlandı. TOKİ yerine müteahhitlerle çalışıyoruz. Parseller müteahhitlere ihale edildi." dedi.


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön