26 / 04 / 2024

Ankara'nın en büyük meydanı Ulus'a yapılacak!

Ankara'nın en büyük meydanı Ulus'a yapılacak!

Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 100. Yıl Çarşısı başta olmak üzere, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ait binalar ve Ulus Çarşısı tarihe karışacak...



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "AŞTİ'yi Mamak'a taşıyacağız. Ulus'taki binaları yıkıp, Ankara'nın en büyük meydanını yapacağız. Bir tek Atatürk heykeli kalacak" açıklamasında bulunmuştu. 


Bu çerçevede mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 100. Yıl Çarşısı başta olmak üzere, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ait binalar ve Ulus Çarşısı tarihe karışacak. 


Oluşturulacak meydanın altına devasa büyüklükte bir otopark yapılacak. Ayrıca meydanın çevresinde  Ankara  evi tarzında 2 katlı lokantalar fast food, kuruyemişçi, dondurmacılar da yer alacak. Gökçek'in açıklamasının ardından, 100. Yıl Çarşısı esnafına tebligatlar gitmeye başladı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçen Ulus Çarşısı'nda sözleşmesi yakında bitecek esnafa gönderilen tebligatlarda, sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ve işyerlerini sözleşme süresi sonunda boşaltmaları istendi. 


Yıkım kapsamında yer alan 100. Yıl Çarışısı esBüyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Ulus'taki binalardan bazıları tarihe karışacak. Sözkonusu binaların yıkılmasıyla Atatürk Anıtı'nın bulunduğu yerde Başkent'in en büyük meydanı oluşturulacak.

100. Yıl Çarşısı'nda spor mağazası işleten Veli Ballı, 25 yıldır çarşıda esnaflık yaptığını belirterek şunları söyledi: "Çarşıda sözleşmesi bitmek üzere olanların hemen hemen hepsine tebligatlar geldi. Bizlere Ulus dışında yer gösterilirse büyük sıkıntı yaşarız. Hepimizin zaten borcu var. Merkezi bir yerde dükkanımızı zor döndürüyoruz. Bizleri de bu süreçte düşünmelerini istiyoruz." 100. Yıl Çarşısı Esnaftan Ahmet Subaşı ise, sözleşmelerinin 8. ayda bittiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Belediyeden sözleşmemizin yenilenmeyeceğini belirten ve 8. ayda dükkanı boşaltmamız istenen tebligat geldi. Peki 10 yıllık sözleşme imzalayanlar ne olacak? Bu dükkan sahipleri burada kalacaksa, biz de devam etmek istiyoruz. Hukuki yollara başvuracağız ve hakkımızı arayacağız."


Barış Gazetesi 


Geri Dön