27 / 04 / 2024

Ankara'nın fıskiyeli havuzlarına 1.4 milyonluk onarım!

Ankara'nın fıskiyeli havuzlarına 1.4 milyonluk onarım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli noktalarındaki süs havuzlarının onarımını 1.4 milyon TL bedelle yaptıracak. İhaleyi kazanan firma, 127 adet süs havuzunun bakım- onarımını üstlenecek.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli noktalarındaki süs havuzlarının onarımını 1.4 milyon TL bedelle yaptıracak. İhaleyi kazanan firma, 2015 yılı boyunca 127 adet süs havuzunun bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirecek.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın kavşak ve meydanlardaki fıskiyeli havuzlarının bakım ve onarımı için 2014 yılının kasım ayında yaptığı ihale, geçtiğimiz ocak ayında sonuçlandı. Kamu İhale Kurumu Elektronik Kamu Alımları Platformu'ndaki bilgilere göre, süs havuzları için 26 Kasım 2014 tarihinde ihale yapıldı. İş için üç firma teklif verdi. İhalede havuzların bakım ve onarımı için yaklaşık 2 milyon 625 bin 172 lira maliyet öngörüldü. İhaleyi, 1 milyon 399 bin 836 liralık teklif ile BLT Mühendislik Makina İnş. San. Ve Tic. LTD. şirketi aldı. 14 Ocak 2015'te sözleşmenin imzalanmasıyla başlayan iş yapımı, 31 Aralık 2015'te sona erecek.


SAAT VE KAPILARA 31 MİLYON TL


Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl; meydan, kavşak gibi noktalara inşa edilen saatler ve giriş kapıları için 31 milyon lira harcamıştı. Ankapark için yurtdışından ithal edilen dinozor heykelleri ve parçalarının ise 8,6 milyon liraya mal olduğu açıklanmıştı. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehrin farklı noktalarına yeni havuzlar yapılacağı bilgisi verilmişti. Belediyeden yapılan açıklamada, “Başkent'i güzelleştirmek ve estetik değerler kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sıcak yaz günlerini dekoratif havuzlarla karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin kent içerisindeki kavşaklarda yaptığı dekoratif havuzlar, aydınlatılmış haliyle de görsel zenginliğe ayrı bir görünüm kazandırıyor” ifadelerine yer verilmişti.



Hürriyet Ankara







Geri Dön