19 / 04 / 2024

Ankara'nın iki bulvarı birbirine bağlanıyor!

Ankara'nın iki bulvarı birbirine bağlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sabancı Bulvarı ile Bağlıca içinden geçen Bağlıca Bulvarı'nın Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçecek 4 kilometrelik bir bulvarla birbirine bağlanacağını belirtti...




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sabancı Bulvarı ile Bağlıca içinden geçen Bağlıca Bulvarı'nın Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçecek 4 kilometrelik bir bulvarla birbirine bağlanacağını belirterek, "Zırhlı Birlikler içinden açacağımız yeni bulvar ile, hem Eskişehir Yolu istikametini hem de Etimesgut ve Sincan ulaşım güzergahlarını her iki yönde de büyük oranda rahatlatacağız" dedi.


Başkan Gökçek, Ankara'nın Batı yakası istikametine yeni bulvarlar açılmasına karşın trafikte bazı bölgelerde yoğunluk yaşandığını, bu bölgelerden birisinin de Eskişehir Yolu istikameti ile hızlı bir şekilde yapılaşma ve yerleşimin yaşandığı Bağlıca bölgesi olduğunu belirtti. 


Eskişehir yolu Bağlıca Kavşağı'na, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın köprülü  kavşak yapmasına karşı yine de yoğunluk yaşandığını, Sincan ve Etimesgut bölgesinden bu alana gelen araçlarında yoğunluğu artırdığını belirten Başkan Gökçek, "Uzun bir süredir Zırhlı Birlikler içinden Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı'nın birbirine bağlayacak bir yol yapımı için görüşmelerimiz sürüyordu. Şimdi bu görüşmelerde protokol imza aşamasına geldik. Kısa süre içinde yol yapımı için çalışmalara başlayacağız. Yapılacak yol aynı zaman Eskişehir yolu ile Sincan ve Etimesgut bölgelerinden merkeze veya tersi yönünde trafiği rahatlatacak."          


-4 KİLOMETRELİK SABANCI BULVARI-BAĞLICA KAVŞAĞI BAĞLANTISI…


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ise yapılacak yeni bulvar ile ilgili bilgiler verdi. Üçpınar, yeni yapılacak bulvarın 4 kilometre uzunluğunda olacağını, Sabancı Bulvarı’nın Zırhlı Birlikler arazisi içinden devam ederek, Bağlıca Bulvarı'na bağlanacağını anlattı. Üçpınar şunları söyledi:


"Bağlantı yolu 4+1 yani 4 şerit ve birde emniyet şeridinden olmak üzere gidişli-gelişli 10 şeritli olacak. Mevcut 3 şerit olan Sabancı Bulvarı’nı da aynı şekilde emniyet şeridiyle birlikte 4+1 emniyet şeritleriyle birlikte gidişli-gelişli 10 şeride çıkarmayı planlıyoruz. Sabancı Bulvarı’nda vatandaşlar hiç kesintiye uğramadan Bağlıca Bulvarı'na kadar rahatça ulaşımlarını sağlayacaklar.” 


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Üçpınar,  yürütülecek çalışmalar kapsamında Zırhlı Birlikler içinden geçecek yolun, Bağlıca Bulvarı’na bağlantı noktasında bir de köprülü kavşak yapılacağını da kaydetti. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön