04 / 05 / 2024

Ankara'nın kiralarını yeni milletvekilleri yüksek buldu!

Ankara'nın kiralarını yeni milletvekilleri yüksek buldu!

24. dönem parlamentosuna seçilen yeni milletvekillerin kayıtlarını yaptırdıktan sonra yöneldikleri emlakçıdan duydukları kiralar, gözlerini korkuttu. Vekiller isteklerini azaltarak ortalama 850-900  liralık evler tuttu



24. dönem parlamentosuna seçilen yeni milletvekillerin kayıtlarını yaptırdıktan sonra yöneldikleri emlakçıdan duydukları kiralar, gözlerini korkuttu. Fiyatları duyunca şaşkınlıklarını gizleyemeyen vekiller, istenen depozitoları da fazla buldu. Yeni milletvekillerinin ev aramada belirledikleri Meclise 100 adımlık mesafe, eski milletvekili lojmanlarına yakınlık, güvenlik ve bahçeli ev kriterlerinin fiyatı bin ile 2 bin lira arasında şekillenince istekler azaltılarak ortalama 850-900  liralık evler tutuldu.

Yeni vekillerin kapısını çaldığı Emlak Müşaviri Salim Taşçı,  yaptığı açıklamada kendisini arayan milletvekillerinin Ankaradaki kiraları yüksek bulduğunu belirte rek, "Şu ana kadar yeni vekillerden yaklaşık 15 kişi aradı. Bazıları fiyat soruyorlar. Oturabilecek leri konutların kirasının 800 ile bin 100  lira arası olduğunu söylediğimde kendi memleketleri ile kıyaslayarak Bizim burada en lüks evler 450  lira diyorlar. Bende Burası Anadolu değil diyorum" dedi.

 


Geri Dön