27 / 04 / 2024

Ankara'nın konut fiyatları en çok artan ilçesi Etimesgut!

Ankara'nın konut fiyatları en çok artan ilçesi Etimesgut!

Emlak İstasyonu Relax, Brokerı Fatih Başer Ankara Etimesgut ilçesinin eğitim, ulaşım, sağlık ve konut sektörlerindeki gelişimini mercek altına aldı.



Etimesgut, Ankara'nın metropol ilçelerinden biridir. Batısında Sincan, kuzey ve doğusunda Yenimahalle, güneyinde Çankaya ilçeleri ile komşudur. Etimesgut ilçesi, Doğudan batıya doğru eğimi azalan çanak şeklinde bir oluk vadi görünümdedir.


İlçe sakinlerinin kültürel etkinliklere katılmalarına imkan sağlayacak sinema, kültür ve kongre merkezi,konser alanı olarak Türk beyleri kent meydanı vardır. Etimesgut’ta yer alan alışveriş merkezleri Optimum AVM, Gimsa AVM, Dolphin AVM, Galaxy AVM, Göksu AVM, Ankor AVM, Evsa AVM, Arasta AVM'dir.

 

Etimesgut Ulaşım

Ankara - İstanbul demiryolu,  Ankara  - Ayaş ve Ankara İstanbul karayolu Etimesgut’tan geçmektedir. Ayrıca Ankara -Eskişehir karayolu ilçenin güney sınırını teşkil etmektedir. Ankara otobanı çevre yolunun büyük bir bölümü Etimesgut sınırları içerisindedir. Etimesgut’a karayolu ile Otobüs ve dolmuş ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca doğu - batı yönünde bir baştan bir başa aşıp giden banliyö trenlerinin de Etimesgut ulaşımına önemli bir katkısı vardır.


Etimesgut Eğitim

Etimesgut ilçesinde anaokulu ilkokul ve lise eğitim veren birçok kurum bulunmaktadır. Bölgede okur - yazar oranında artış sağlamak için Halk Eğitim Merkezleri açılmıştır. İlçe içerisinde Başkent Üniversitesi Etimesgut Kampüsü ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi yer almaktadır.


Etimesgut Sağlık Hizmetleri

İlçede sağlık kurumları açısından 1 devlet hastanesi 2 özel hastane 1 askeri hastane ve 2 tıp merkezi yer almaktadır. Etimesgut’ta yer alan hastaneler; Prof. Dr. Celal Ertuğ Etimesgut Devlet Hastanesi, Özel Etimed Hastanesi, Özel Eryaman Hastanesi ve Etimesgut Asker Hastanesi’dir.

 
Etimesgut Konut Sektörü

Eryaman bölgesi başta olmak üzere Ankara’da konut fiyatları açısından en çok artış yaşayan ilçe Etimesgut’tur. Amortisman süresinin 16 yıl olduğu ilçede son yıllarda kiralık konut fiyatlarında da yüksek artış gözlemlenmektedir



Geri Dön