26 / 04 / 2024

Ankara'nın sembolü ATAKULE AVM yıkılacak!

Ankara'nın sembolü ATAKULE AVM yıkılacak!

Bir yıldır kapalı olan Atakule AVM yıkılacak. 1989 yılında açılan ve bir yıldır hizmete kapalı halde olan Atakule AVM'nin yerine daha modern bir bina inşa edilecek...



Başkentin sembolü haline gelen Atakule AVM yaklaşık bir senedir kapalı durumda. Çankaya'nın en işlek semtinde 1989 senesinde açılan Atakule'nin AVM'si için yıkım karan alındı. Son yıllarda açılan AVM'ler Atakule'nin iş imkânını oldukça sarstı. Esnaf iş yapamaz ve kiralarını ödeyemez hale geldi, dükkânlar teker teker kapandı. Atakule'nin AVM binası yıkılıp yeni bir bina yapılacak ve yıkım işlemi bittikten sonra 3 sene içerisinde yeni projenin bitmesi hedefleniyor. Alışveriş merkezinin yıkımını ve yeni projeyi üstlenen 'Atakul Gayrimenkul Ortaklığı AŞ' günümüz şartlarına uygun daha modem ve geniş kapsamlı bir AVM yapmayı planlıyor. Aynca edinilen bilgiye göre kule de restore görecek. 


ŞIK BİR ATAKULE GELİYOR 


Kış aylarında kuleden yararlanmak için ve elektronik dürbünlerle bakılan yerler hakkında tarihi bilgiler edinebilmek ve şık bir restorasyon düşünülüyor. 


Türkiye gazetesi



Geri Dön