23 / 04 / 2024

Ankara'nın yedinci caddesi dara düştü

Ankara'nın yedinci caddesi dara düştü

Ekonomik kriz, Ankara'nın en hareketli alışveriş bölgelerinden biri olan Bahçeli 7'nci caddeyi de vurdu. Pek çok dükkanın kapısına kilit vurduğu caddede esnaf kan ağlıyor.



Satışların yüzde 80 oranında düştüğü cadde esnafı ise umudunu bahara bıraktı. Mağazaları ve kafeleriyle Ankaralıların en çok rağbet ettiği yerlerden birisi olan 600 metrelik caddede, birçok dükkana 'kiralık' tabelası asılmış durumda. 15 bin YTL'den başlayan kiralar ve satışların düşmesi nedeniyle, dükkanların çoğu 5-6 aydır boş duruyor.
Caddenin 20 yıllık esnafı olan kapı komşusunun 6 ay önce dükkanını kapattığını anlatan Vedat Aktürk, 'Krizden dolayı dayanamayıp kapattı. Bizim de durumumuz çok kötü. Satışlar yüzde 80-90 oranında düştü. Bırakın kar etmeyi, maliyetine bile satamıyoruz. Her bir üründe zarar ediyoruz. Kiramızı dahi ödeyemiyoruz. Faturalar bekliyor. Bu kriz psikolojik filan değil' dedi. Caddedeki boş bekleyen dükkanların bir çoğunun emlakçılığını yapan Olgun Bircan da dükkanların aylardır kiraya verilemediğini anlatarak, 'Küçük esnaf artık burada tutunamıyor. Bir iki ay içinde dükkanlarını kapatmak zorunda kalıyor' diye konuştu.

Akşam

Geri Dön