26 / 04 / 2024

Ankara’nın yeni stadı için Avrupa'daki 3 stat örnek alındı!

Ankara’nın yeni stadı için Avrupa'daki 3 stat örnek alındı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ankara’ya yapılacak yeni stadyum projesinde Real Madrid, Chelsea ve Arsenal gibi kulüplerin statlarından örnekler alındığını belirtti.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ankara’ya yapılacak yeni stadyum projesinde Real Madrid, Chelsea ve Arsenal gibi kulüplerin statlarından örnekler alındığını belirtti.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, başkente yapılması planlanan yeni stadyumum için Avrupa'nın önemli statlarından örnekler alındığını ifade etti. Yeni stadın  Ankara  19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alana inşa edileceğini ve teknik çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Bunu görüntü üzerinde göstermek istiyorum. Burası 19 Mayıs Stadının içerisinde bulunduğu alan. Bu alanın içi olduğu gibi yenilenecek. Buraya Ankara'ya yakışır 45-50 bin kişilik bir stat yapılacak. Rakam ile ilgili teknik çalışmalar sürüyor. Çünkü, statın modern yapısı ile aşağı doğru inme imkanı da veriyor. Bu görsel anlamda yeni proje değil. Spor salonunun yanında stadyum olacak. Sporun en önemli unsurlarını içeren binalar da olacak. Orada birçok tesis var onları da yenileyeceğiz ama karşıda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de bir çalışması olacak. AKM alanı ile ilgili olarak sportif ve yeşil alan olarak düşündükleri güzel bir proje var. Açık sahaların… Amatörler de bunu destekliyor zaten. Amatör kulüplerin sportif anlamdaki müsabakalarını ve antrenmalarını yapacakları tesisler de ücretsiz olarak kullanabilmelerinin önünü açtık" dedi.


BİRAZ GECİKTİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ankara'da uzun zamandır konuşulan bir şeydi. Ankara'da biliyorum biraz geciktik. Ben göreve geldikten sonra özellikle Ankara Stadıyla ilgili bir hukuki süreç vardı. Daha uzak noktada olan farklı bir araziyle ilgili yürüyen süreç vardı. O süreç olumlu sonuçlanmadı. Dolayısıyla biz başka bir şeye bakmak durumunda kaldık. Ankara'da bir konsensüs var. O konsensüs de merkezde olması. Sayın Cumhurbaşkanımıza da durumu arz ettik. Sayın Başbakanımızla da görüştük. Onun için bu alanla ilgili olarak daha önce de açıklamalarımızı yapmıştık. Ülkemizin başkentinin artık uluslararası müsabakalar yapılabilecek bir stadyuma ihtiyacı var. Bu, 350-400 milyon TL civarında bir maliyet gerektiren ama son derece modern bir stadyum olacak. Stadyumun altında farklı sportif imkânların olacağı bir tesis olacak. Çalışmaları başlatmış durumdayız. Bunun bir proje ve hazırlık aşaması var. Bu aşağı yukarı 4 ile 5 ay sürebilecek bir şey. Yol alıyoruz, hızlandıracağız" şeklinde konuştu.


ANKARA'YA FARKLI BİR HAVA GETİRECEK

Stat projesi için, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak üstümüze aldığımız bir sorumluluk" diyen Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Ülkemizin başkentine doğrudan yapacağımız bir yapı olacak. Son derece modern bir stadyum olacağından dolayı aynı zamanda altında farklı spor alanlarının olacağı yaşayan statlardan olacak. Dünya örneklerinden Chelsea'nin stadı Stamford Bridge, Real Madrid'in Santiago Bernabeu ve Arsenal'in stadının örnek alındığı bir proje çalışması içerisindeyiz. Güzel bir görsellik de kazandıracak. Ankara'ya farklı bir hava getirecek. Şimdiden inşallah Ankaramız'a hayırlı olsun. Çok hızlı bir inşaat süresi olacağını öngörüyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yaşayan statları hayata geçiriyoruz" dedi.


Sabah


Geri Dön