26 / 04 / 2024

Ankara'nın yöresel mimari dokusu Gölbaşı'nda yaşatılacak!

Ankara'nın yöresel mimari dokusu Gölbaşı'nda yaşatılacak!

Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı Ankara Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi...



Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı  Ankara  Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi.


Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yaptığı açıklamada, projenin amacının Ankara evlerini yaşatmak olduğunu ifade ederek, "Belediyemizce hazırlanan projeleri yapmak isteyen vatandaşlarımızın teşvik edilmesi ile hem çevre ve görüntü kirliliğini yok edeceğiz hem de Ankara evlerini yaşatacağız. Tasarlanan proje sayımızı da 22''den 25''e çıkararak, vatandaşımıza daha fazla seçenek imkanı sunuyoruz" dedi.

Duruay, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında modern Ankara evlerini Gölbaşımızda yaşatacağımız ve ilçemizin doğal dokusunun bozulmayacağı projeden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza yol kotu hizmet ücretleri, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni hizmet ücretleri ile yol katılım ücretlerinde indirim yapılıyor. Vatandaşımız ruhsat aşamasında yüzde 90''a varan kar elde ediyor. Bunun yanı sıra 25 farklı proje ile daha fazla seçenek imkanı buluyor." 


Ankara Son Söz 


Geri Dön