25 / 04 / 2024

Ankara'ya 18 dev park geliyor!

Ankara'ya 18 dev park geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarıyla da dünyaya örnek olarak Ankara'ya yepyeni parklar kazandırmaya ve yeşiline yeşil katmaya devam ediyor. Ankara Büyük şehir Belediyesi 20 yılda toplam 384 parkı Başkent'e kazandırmış olacak.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarıyla da dünyaya örnek olarak Ankara'ya yepyeni parklar kazandırmaya ve yeşiline yeşil katmaya devam ediyor. Bu parkların da devreye girmesiyle  Ankara  Büyük şehir Belediyesi 20 yılda toplam 384 parkı Başkent'e kazandırmış olacak. 

Çamlıdere'den Şereflikoçhisar'a, Polatlı'dan Kalecikle kadar şehrin dört bir tarafında yapılan parklara ilaveten 18 dev parkın daha Ankara'ya kazandırılmasında son aşamaya geldiklerini bir kısmını kullanıma açtıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dünyanın en yeşil ve yaşanabilir şehirlerinden biri haline gelen Ankara'mızda son 20 yılda yapmış olduğumuz 366 adet parka, 18 yeni park daha ekliyoruz" dedi. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Ankara'nın birçok ilin yüzölçümünden daha büyük yeşiliyle, rengarenk bir şehir haline geldiğini de anlatan Başkan Gökçek, "Ankara'ya kazandıracağımız yeni parklarımızla bu rakam daha da artıyor" diye konuştu. 


Ankara'nın yeşiline yeşil katacak yapımı devam eden parklarda büyüklüklerine göre; spor kompleksleri, amfi tiyatrolar, çocuk oyun ve kondisyon alanları ile yürüyüş parkurları, çardak ve kamelyalar yer alıyor. 

Seyir terası özelliği taşıyan şehrin yüksek yerlerindeki parklara da vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yürüyen merpenler ve asansörler kuruluyor. İçeriğindeki dopdolu aktivitelerle her yaştan Başkentimin yeni parklarda da gönüllerince dinlenip, eğlenebileceğini, çocukların oyun oynayacağını, gençlerin spor aktivitelerini yerine getireceğini, yaşlıların dost sohbetlerini yapabileceğini kaydeden Başkan Gökçek, "Dev rekreasyon alanlarında buluşturduğumuz Başkentli hemşehrilerimiz, kendi mahallelerindeki bu parklarda da huzuru ve eğlenceyi bulacak" diye konuştu. 

Yaptığı ve ya pim m a devam ettiği rekreasyon alanları, yeşil alanlar, parklar, bahçeler ve mesire alanlarıyla Başkent'te kişi başına düşen yeşil alan miktarını lö metrekarenin üzerine çıkararak, örnek bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesinin, sadece son 20 yılda 366 adet parkın yapımını gerçekleştirdiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi: *Bu yıl da yapımını tamamlayacağımız IS adet parkla bu rakam 384'e yükselecek. Yani Büyükşehir Belediyesi olarak yılda ortalama 20 parka imza attık. Bu da yeşil konusunda ciddi bir rekor demektir.Yeşil alanlarda bir numara haline gelen Başkent'i. 

her geçen gün artan yeşiliyle birlikte gelecek nesillere teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Gökçek, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yeşile verdiğimiz önem çerçevesinde son 20 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ankara'ya yapılan parkların toplam alanları, ülkemizdeki birçok ilin yüzölçümünden daha büyük. Bu oran hem diğer iller hem de Avrupa Başkentleri içerisinde dikkate alınması gereken bir durum" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'ya kısa sürede kazandırılacak parklar ve yüzölçümleri :

 Çankaya Çayyolu Parkı 58.595 m2 - Batıkent Kardelen Mahallesi Parkı 32.894 m2 - Ak yurt Mesire Alanı 123.750 m2 - Mamak Kentsel Dönüşüm (Hatip Çayı Kenan) Parkı 16.826 m2 - Yenimahalle Pamuklar Parkı 40.263 m2 - Çukur ambar Rekreasyon Alanı 75.737-m2 - Mamak Saklıkent Parkı 32.750 m2 - Çamlıdere Semerkandi Türbesi önü Park 28.602 m2 - Eryaman Kafe Parkı 35.960 m2 - Keçiören Mehtap Caddesi Parkı 25.238 m2 - Çankaya Diyanet işleri Arkası Paıiı 30.090 m2 - Çankaya Oyak Sitesi önü Park 11.647 m2 - Elmadağ Kent Meydanı Parkı 6.15Ö m2 - Elmadağ Soma Şehitleri (Hasanoğlan) ParkılO.213 m2 - Yenimahalle Y'akacık Parkı 3.680 m2 - Sincan Fatih Parkı 6.567 m2 - Yenimahalle Gazi Piknik Alanı 86.750 m2 - Gölbaşı Örencik Parkı 34.851 m2 


Zafer


Geri Dön