29 / 03 / 2024

Ankara'ya 18 yeni proje yapılacak!

Ankara'ya 18 yeni proje yapılacak!

Seçim çalışmalarına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya Avrupa'nın en büyük tema parkı, en yüksek binası, Boğaz ve 5 bin konutluk kentsel dönüşüm yapacağını ifade etti... İşte o projeler...



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı açıklamada Ankara'ya 18 yeni proje yapacağını duyurdu. 


1-) Ankapark: 


Anka Park, tema park konseptiyle inşa edilecek. 12 ay boyunca turizme açık olacak projenin toplam kapalı alanı 100 bin metrekare olacak. 


1217 adet küçüklü büyüklü oyuncağın yer alacağı Ankapark projesinde ayrıca dinazor sinemaları, 14 adet rollar coaster, müzeler, 360 derece  Ankara  ve Türkiye sinemaları ile Savaşan Transformer'lar bulunacak. 


Yeni Mahalle birinci duraktan itibaren ücretsiz ulaşım sağlanacak Ankapark'ın ilk senesinde 5 milyon ziyaretçi hedefleniyor. Ayrıca bu proje Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliğini taşıyacak. 



2-) Ankara'ya Boğaz:


Ankara'ya deniz getirmenin imkansız olduğu açıklayan Gökçek, Boğaz yapacağını duyurdu. İmrahor Vadisi 1.etapta yer alacak 11 bin metrekarelik dev alan 5 senede tamamlanacak. 


3-) Havaalanı Metro:


Gökçek'in açıkladığı diğer proje ise; havaalanı metro projesi. Bu projede 5 yıl içinde tamamlanacak.


4-) Teleferik otobüs:


Teleferik otobüs projesi ise karayollarının yetersizliği nedeniyle hayata geçirilecek. Adliye Sarayı'nın bulunduğu bölgeye yapılacak teleferik otobüslerle trafik rahatlayacak. 


5-) Cami projesi:


Kuzey Ankara'ya yapılacak caminin 130 bin metrekare kapalı alanı bulunacak. Cami projesinin ihalesi yapıldı. Hafriyat çalışmaları da başladı. 


6-) Fuar Alanı:


Diğer bir Ankara projesi ise fuar alanı... Planlanan fuar alanının 50 bin metrekare açık ve 50 bin metrekare kapalı alanı bulunacak. Fuar alanının bu yıl içinde açılması planlanıyor. 


7-) İnanç ve Tarih Müzesi:


İnanç ve Tarih Müzesi'nin hedefi yılda en az 3 milyon turist olacak. İnanç ve Tarih Müzesi; 4 bölümden oluşacak. Bu bölümler; ferman müzesi, tarih müzesi, bilim müzesi ve Kur'an mucizeleri müzesi...



8-) Termal su projeleri:


Ankara'nın dört tarafını termal su kaynaklarının kullanılmasını hedefleyen termal su projeleriyle termal turizme de katkı sağlanacak. 


9-)  Kongre merkezi:


Kongre merkezi projesi, çok amaçlı olarak tasarlanacak. Ayrıca gösteri merkezi de bulunacak. 


10-) 333 Ankara: 


333 Ankara projesi, Ankara'nın simgesi olacak. Binanın toplam yükseliği 333 metre olarak planlanıyor. Avrupa'nın en yüksek binası olması hedeflenen binada oteller, iş yerleri ve restoranlar bulunacak. 


11-) Tarımsal-Hayvansal kalkınma projesi:


Ankara'nın diğer bir hedeflediği proje de tarım ve hayvancılığın gelişimini sağlayacak olan Tarımsal-Hayvansal kalkınma projesi olacak. 


12-) Eryaman Stadı:


Bu yıl inşasına başlanacak Eryaman Stadı, 43 bin kişilik olacak. Ayrıca Ankara'ya 15 bin kişilik bir başka stad daha yapılacak. 


13-) Hacı Bayram-ı Veli Cami yenileme projesi:


Hacı Bayram-ı Veli Cami ve çevresini yenileme projesi kapsamında 2014 yılı içinde çevre düzenleme işleri tamamlanmış olacak. Kapalı dolmuş durakları ve Hacı Bayram kongre salonu yapılacak. 


14-) Aile yaşam merkezi:


Aile yaşam merkezleriyle genç yaşlı herkesin kullanabileceği sosyal ve kültürel faaliyet alanları oluşturulacak. 


15-) Oto galeri projesi:


Gölbaşı'nda yapılacak oto galeri projesi kapsamında Ankara'daki oto galeriler bu bölgeye taşınacak. İnşaat edilecek oto galeriler için arazi kamulaştırılması bitti. Yapımı da en kısa sürede tamamlanacak. 


16-) Rekreasyon alanı:


İki tanesinin yapımı devam ederken 1 adet daha rekreasyon alanı yapılacak. Toplam 8 olacak. Ayrıca piknik alanları da bulunacak. 


17-) Çam Koru rekreasyon alanı:


Yaz kış kullanılacak Çam Koru rekreasyon alanı, tüm Ankaralılara hizmet verecek.


18-) Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi:


Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 5 bin konut yapılacak. Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bir kısmının anahtarı verildi. 

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön