24 / 04 / 2024

Ankara'ya 4 bin derslik yapılacak!

Ankara'ya 4 bin derslik yapılacak!

Öğrenci sayısının 30"un altına düşürmek için 4 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Tayyip  Erdoğan, hayırseverlerin katkısıyla 1600 civarında dersliğin yapıldığını açıkladı



 

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, eğitime destek veren hayırseverleri çanakkale Savaşı"ndaki askerlere benzeterek, 'Bugün bu insanlar, cehalet muharebesinde sırt sırta verdiler' dedi.
               
Hayırseverler Orhan Elmaağaçlı, Hasan Aslan, İdris Yamantürk ve Özkent Akbilek tarafından 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında yapılacak okulların protokolleri,  Ankara  Valisi Alaaddin Yüksel"in katıldığı törenle imzalandı.
               
Yüksel, tören öncesinde yaptığı konuşmada, Ankara Valiliğinde her hafta yapılacak 'Hayırseverlerle Buluşma Toplantıları'nın ilkinin yapıldığını belirterek, okul yapımına destek olacak kişilerle ilgili bilgi verdi.
               
90 yıl önce çanakkale"deki muharebelerinde farklı illerinin evlatlarının sırt sırtta savaştıklarını anlatan Yüksel, 'Bugün de bu insanlar cehalet muharebesinde sırt sırta verdiler. İster Rize, ister Niğde, ister Kayseri. Nereli olursa olsun Ankara"nın havasını soluyorsa ve Ankara"nın topraklarında kazandığı parayı bu ilin çocuklarıyla paylaşıyorsa bu kişiler fazilet tanımı içine girmiştir' diye konuştu.
               
Ankara"da eğitim alanında hayırseverlerin katkılarının göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Yüksel, 24 bin dersliğin bulunduğu Ankara"da 900 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, 50 bin öğretmenin görev yaptığını bildirdi.
               
Derslik başına düşen öğrenci sayısının 35 olmasının, eğitimle ilgili en önemli sorun olduğunu anlatan Yüksel, 'Hayırseverlerin desteğiyle 2014 yılında derslik başına öğrenci sayısını 30"un altına düşürerek çağdaş eğitime daha da yaklaşacağız' dedi.
               
Yüksel, Ankara"daki hali vakti yerinde olan herkesi eğitime katkı yapmaya çağırdı.
               
-1600 DERSLİK MÜJDESİ-
               
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Erdoğan da 2011"in ilk 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' protokolünü imzaladıklarını belirterek, hayırseverlerin ve kamu kaynaklarının eğitim adına seferber edilmesinin heyecanını yaşadıklarını söyledi.
               
Öğrenci sayısının 30"un altına düşürmek için 4 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Erdoğan, hayırseverlerin katkısıyla 1600 civarında dersliğin yapıldığını açıkladı.
               
çankaya ilçesinde bulunan Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu bahçesine 16 derslikli ek bina ve spor salonu yaptıracak hayırsever İdris Yamantürk ise okul yapımıyla ilgili ayrılan arsa paylarını 'zekat keçisi'ne benzetti.
               
Yamantürk, 'Okullara ayrılan arsa paylarının çok küçük olması nedeniyle okul çevresine oyun alanı ya da spor salonu gibi yerler yaptıramıyoruz' dedi.
               
Eğitime yaptığı katkılardan dolayı 2007 yılında TBMM tarafından 'Üstün Hizmet şžeref Madalyası' ile ödüllendirilen ve Mamak Özkent Akbilek İş Okulu"nu yaptıracak hayırsever Özkent Akbilek de okullara ayrılan arsa paylarının küçük olmasını eleştirdi. 1950"li yıllarda yapılan imar planlarına göre okul yapıldığını hatırlatan Akbilek, yabancı ülkelerde en fazla 2 katlı olan okul binalarının Türkiye"de 5 katlı yapılmasını doğru bulmadığını bildirdi.
               
Yenimahalle ilçesine 32 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak Orhan Elmaağaçlı ile çubuk ilçesindeki Hayri Aslan Kız Meslek Lisesi bahçesine 16 derslikli ek bina yaptıracak Hasan Aslan da Ankaralılardan eğitime destek istedi.
               
Konuşmaların ardından hayırseverler ile Vali Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan arasında protokol imzalandı.
A.A

 


Geri Dön