26 / 04 / 2024

Ankara'ya 7. teknokent, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne!

Ankara'ya 7. teknokent, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne!

Ankara'nın yedinci teknokenti, Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde kurulacak.



Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Cinnah Yerleşkesi'nde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan'nın ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısında Ankara'daki Teknokentlerin temsilcileri ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer katıldı.


Açıklamaya göre, toplantıda konuşan  Ankara  Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, teknokentlerin örnek çalışmalara ev sahipliği yaptığını belirtti. Balcı şunları kaydetti:


"Ankara Teknokent yapılanması için öncü bir konumda bulunuyor. Var olan altı teknokentimiz Türkiye'ye örnek çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda, teknokentlerimiz Kalkınma Ajansı'mızın açmış olduğu mali destek programlarından da geniş bir şekilde yararlanıyorlar. Burada, teknokentlerimizin Ankara için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Belli konulara odaklanmış bir teknokent yapısı, sanırım bundan sonraki süreç için daha anlamlı olacaktır"


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise, Ankara'da kurulan en genç üniversite olduklarını ifade ederek, üniversite-sanayi işbirliğini öncelikli görev alanlarından birisi olarak kabul ettiklerinin altını çizdi. Doğan, "Doğru adımları atarak başlamak istiyoruz, daha önceki hatalardan tecrübe almak, onların yaşadığı hataları yaşamamak, Ankara ve Türkiye için önümüzü açacak, belki de yenilikler oluşturacak" dedi.


AA


Geri Dön