19 / 04 / 2024

Ankara'ya 9 bin kişilik dev cami inşa ediliyor!

Ankara'ya 9 bin kişilik dev cami inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, " Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi " kapsamında bölgeye 9 bin kişilik dev bir cami inşaa ettiriyor...




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında bölgeye 9 bin kişilik dev bir cami inşaa ettiriyor. 


Gökçek, 129 milyon liraya mal olması beklenen cami kompleksi için "Osmanlı ile mukayese etmem kendimi hiçbir zaman ama Cumhuriyet tarihinin en mükemmel camisi olacak. Muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Dost, düşman muhteşem bir eser görecek. Ankara'ya bugüne kadar çok eser kazandırdım ama buna bakınca bir tuhaf oluyorum. 

Bu cami ve külliyeye aşık oldum" dedi. Dev cami ve külliyenin yaklaşık 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. 


Gökçek, Kuzey Ankara'da 40 küsür dönüm arazi üzerinde, 130 bin metrekare kapalı alanı olan dev bir cami ve kültür merkezi inşaa ettiriyor. Külliye görevi göreceği belirtilen dev cami 9 biıı kişi kapasiteli olacak. Dev caminin 5 bin kişi kapasiteli bir kongre salonu, bin 500 kişilik lokantası, etrafında dükkan ve sanat merkezleri de olacak. 


Yaklaşık 129 milyon liraya mal olması beklenen cami kompleksinin 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. "Bakınca bir tuhaf oluyorum" Gökçek, dev cami ve kültür merkezi için, şunları kaydetti: "Bizim dönemimizde büyük camilere kavuşmaya başladık. Osmanlı ile mukayese etmem kendimi hiçbir zaman ama cumhuriyet tarihinin en mükemmel camisi olacak. Muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Dost, düşman muhteşem bir eser görecek. Ankara'ya bugüne kadar çok eser kazandırdım ama buna bakınca bir tuhaf oluyorum. Bu cami ve külliyeye aşık oldum. 


Kuzey Ankara'nın adını Kuzey Yıldızı koyduk. Beni en çok heyecanlandıran proje bu." Gökçek, "Cumhuriyetin en iddialı camisi" olacak dediği 9 bin kişilik dev caminin cuma günleri dolacağını söyledi. 


Milliyet Ankara 



Geri Dön