24 / 04 / 2024

Ankara'ya hızlı tren istasyonu yapılacak!

Ankara'ya hızlı tren istasyonu yapılacak!

Ankara'ya yapılması planlanan hızlı tren istasyonu için Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK) onay çıktı



Uzay üssü görünümlü hızlı tren istasyonu yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilecek ve 100-150 milyon dolara inşa edilecek. YPK onayının hemen ardından Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD, ihale için hazırlıklara başladı. Bakanlık yetkilileri, "Proje, YİD yöntemiyle ihale edilecek. İhaleyi bu yıl yapmayı hedefliyoruz. Hazırlıkları projenin adına uygun olarak hızla tamamlamayı amaçlıyoruz" dediler. Yetkililer, yabancı yatırımcıların projeyi çok yakından izlediğini belirterek Avrupa'dan ve Uzakdoğu'dan dünyanın pek çok ülkesinden yatırımcıların projeye ilgi duyduğunu söyledi. Yetkililer, "Projeye, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcı ilgi gösteriyor" bilgisini verdiler.

AVM'Sİ OLACAK
Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ilk istasyonu olan gar bünyesinde örneklerine Avrupa'da sıkça rastlanan 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro ve sergi solanları, sosyal tesisler ile lüks lokanta ve restoranlar, çocuk oyun alanları bulunacak. TCDD yetkilileri, "Hızlı tren istasyonları Avrupa'da olduğu gibi kentin cazibe merkezi haline gelecek" dediler. TCDD yetkilileri, Ankara'nın ardından diğer illere de benzer biçimde istasyon inşa edeceklerini belirtti.

OTELE HİLTON TALİP OLMUŞTU
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, daha önce yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen otel işletmecisi Hilton'un projede yer alacak 5 yıldızlı otele talip olduğunu belirtmişti. Karaman, TCDD'nin eski ikinci bölge binası ile halen misafirhane olarak kullanılan binanın otele dönüştürüleceğini vurgulamıştı.
Sabah/Hamdi Ateş


Geri Dön