28 / 03 / 2024

Ankara'ya Okçuluk Spor Tesisi inşa ediliyor!

Ankara'ya Okçuluk Spor Tesisi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil enerji kullanımını yaygınlaştırıyor, büyükşehir Çayyolu'nda yapımına başlanacak “Okçuluk Spor Tesisi”nde yeşil enerji uygulaması yapacak.




Ankara Büyükşehir Belediyesi, spor tesislerinde "yeşil enerji" kullanımını yaygınlaştırmayı planlıyor. Proje, ilk olarak Eylül ayında Çayyolu'nda inşa edilecek olan “Okçuluk Spor Tesisi”nde uygulanacak.


Ankara Büyükşehir, yenilenebilir enerji kaynaklarına örnek olacak “Spor Tesislerinde Yeşil Enerjinin Kullanımı ve Yaygınlaştırılması Projesi"ni, Avrupa Birliği’nden aldığı hibeyle hayata geçirecek.


Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje, ilk olarak bu yılın Eylül ayında Çayyolu Metro durağı yakınında, Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 10 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek ve 2019 yılında tamamlanacak olan "Okçuluk Spor Tesisi"nde uygulanacak.


İki ana temelden oluşan proje kapsamında enerjinin daha verimli şekilde kullanılması sağlanacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili olarak  Hazine Müsteşarlığı'nın, “Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi” hibe programı kapsamında, Projeler Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan, “Spor Tesislerinde Yeşil Enerjinin Kullanımı ve Yaygınlaştırılması Projesi”nin kabul gördüğünü belirtti.




Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön