19 / 04 / 2024

Ankara'ya robot heykelinden sonra bir sürpriz daha!

Ankara'ya robot heykelinden sonra bir sürpriz daha!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, AOÇ Kavşağı’na koyduğu dev robot heykelinin tartışması devam ederken, bu defa da Eskişehir Yolu’nda yapılan şehir giriş kapısında seğmen heykeli sürprizi yaşandı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin 5 girişine yaptığı ve maliyeti nedeniyle eleştirilen kent giriş kapılarından biri olan Eskişehir Yolun’daki dev yapının üstüne ‘seğmen’ heykeli konuldu. 

25 metre yüksekliğindeki, Osmanlı motifleriyle süslenen kapının üzerinde bir insan gördüğünü sanan sürücüler, araçlarını yolun kenarına çekerek durumu polise bildirmek istedi. Ancak kapıya dikkatle bakanlar karşılarındakinin insan değil bir seğmen heykeli olduğunu görünce şaşırdı.


BİRİSİ KAPIDAN ATLIYOR SANDIK


Heykeli inceleyen vatandaşlar, “Rengi çok koyu olduğu ve ters ışıkta kaldığı için ben bir insan atlıyor sandım. Ancak yaklaşınca heykel olduğunu fark ettim. Gerçekten çok şaşırdım” dedi. Gün içinde onlarca aracın durduğu Eskişehir Yolu’nda sürücüler uzun süre seğmen heykelini inceledi.


Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolunda yapılan şehir giriş kapıları, havai fişek gösterileri ve Murat Göğebakan konseriyle açılmıştı.


Hürriyet




Geri Dön