18 / 04 / 2024

Ankara'ya toplam 2 milyar 257 milyon liralık yatırım yapıldı!

Ankara'ya toplam 2 milyar 257 milyon liralık yatırım yapıldı!

Büyükşehir, yerel seçimden sonra 25 ilçede, yol ve kaldırımdan, havuz, çevre ve meydan düzenlemesine kadar 2 milyar 257 milyon liralık yatırımlar yaptı



Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte sınırlarına katılan çevre ilçeler başta olmak üzere 25 ilçeye 1.5 yılda 2 milyar 257 milyon TL'lik hizmet yağdırdı. İlçelerde mahalle statüsüne kavuşan köylere kadar ulaştırılan hizmetler arasında yol açma-asfaltlamadan kaldırım, meydan, bariyer, bordür, havuz, çevre düzenlemelerine kadar çok sayıda hizmet yer aldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla, 1.5 yıllık sürede ilçelere toplam 7,8 milyon ton asfalt serilirken, toplam 20 milyon metrekare yol çalışması (yol açım, bakım, reglaj ve tarım yolu) yapıldı. 


EN ÜCRA KÖŞELERE ULAŞTI 

Aynı dönemde ilçelerde toplam 2,2 milyon metrekare kaldırım çalışması gerçekleştirildi, 166 bin metre bariyer döşendi. Bu hizmetler için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 1 milyar 800 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Çevre ilçeler başta olmak üzere Ankara'nın toplam 25 ilçesinde yol açımından asfalt serimine, kaldırım, bariyer çalışmalarından meydan düzenlemesine kadar bir çok çalışmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde mahalle statüsüne geçirilen köylere kadar "köşe bucak" götürdüğü hizmetlerle, bu yörelerin çehrelerini değiştirdi, refah düzeylerini artırdı. 


Sabah Ankara


Geri Dön