19 / 04 / 2024

Ankara'ya yapılacak yeni stad 19 Mayıs Stadı alanına yapılacak!

Ankara'ya yapılacak yeni stad 19 Mayıs Stadı alanına yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’ya yapılacak olan 42 bin kişilik modern stadın 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu alana yapılması talimatını verdi.



Bursa, Konya, Antalya ve Rize gibi şehirlere modern statlar kazandırılırken başkent Ankara'nın spor alanında en büyük eksiği olan stadyum bir türlü yapılamadı. Adeta yılan hikayesine dönen Ankara'daki stat projesine son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koydu. SABAH Ankara'nın ulaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'ya yapılacak olan 42 bin kişilik modern stadın 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alana yapılması talimatını verdi.


İKİ TAKIM OSTİM'E

Yeni stadın yapılacağı yerin belli olmasının ardından harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın  Ankara  19 Mayıs Spor Kompleksi üzerindeki tüm yapıları 2 ay sonra yıkmaya başlayacağı öğrenildi. Yıkım çalışmalarının başlamasıyla birlikte Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği ile Spor Toto Kırmızı Grup'ta mücadele eden Ankaragücü'nün 2016-2017 sezonu maçlarını OSTİM Stadı'nda oynayacağı konuşuluyor. Ankara'ya yapılacak statla ilgili yaklaşık yılbaşında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ankara stadı ile ilgili tek sorun stadın nereye yapılacağı konusunda. Bununla ilgili de 2 ihtimal var. Ya stadı mevcut Ankara 19 Mayıs Stadı'nın olduğu yere yapacağız ya da şehrin dışında başka bir alana yapacağız. Stadın nereye yapılacağı konusunda 6 ay içerisinde bir karar verilecek. Ankaralılar'ın özlemle beklediği stat projesini inşallah bakanlığım döneminde hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.


İKİNCİ MODERN STADI OLACAK

19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılacak olan 42 bin kişilik modern stat başkent Ankara'nın en büyük stadı olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eryaman'a yapılan 22 bin kişilik statla birlikte yeni stat başkentin stat sorununa adeta neşter vuracak.



Sabah


Geri Dön