29 / 03 / 2024

Ant Yapı, Antteras'ta 2. etap başlıyor!

Ant Yapı, Antteras'ta 2. etap başlıyor!

Firma: Ant Yapı

Proje: Antteras

Beylerbeyi sırtlarından Boğaz manzarası sunuyor Ant Yapı, Antteras projesiyle Beylerbeyi sırtlarından Boğaz manzarası sunuyor. Projenin bir diğer özelliği ise Türkiye'de ilk defa verilen Yeşil Bina sertifikası, ÇEDBİK-Konut'a sahip olması.



Ant Yapı,  Antteras  projesiyle Beylerbeyi sırtlarından Boğaz manzarası sunuyor. Projenin bir diğer özelliği ise Türkiye'de ilk defa verilen Yeşil Bina sertifikası, ÇEDBİK-Konut'a sahip olması. 


Antteras'ın, Beylerbeyi sırtlarında, Kirazlıtepe-Küplüce sınırları içinde yer aldığım aktaran  Ant Yapı  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Boğaz manzarasına hakim olan bir tepede yer alan projenin, Beylerbeyi semtinin tarihi dokusu göz önüne alınarak projelendirildiğini söyleyerek, "28 bin metrekare arsa alanı ve 33 bin metrekare inşaat alam bulunan Antteras'ın, Eski İstanbul denildiğinde akla gelen ahşap evlerden oluşan bir semti andıran ve dört farklı tip bloktan oluşan projede toplam 88 konut yer alıyor" 


Projenin 88 konutluk ilk etabında, konut tipleri 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleksler ile 3+1 tek katta daireler şeklinde sıralanıyor. 


2+1,4+1 ve 5+1 dubleks daireler 187 metrekare ile 435 metrekare, 3+1 daireler ise 189 metrekare ile 263 metrekare arasında değişiyor. Ayrıca birleştirme imkanı sunulan dubleks konutlar isteğe göre ikiz villalara dönüştürülebiliyor. Mehmet Okay, 8 bin 500 metrekare sosyal alan ayrılan projede panoramik manzaralı kafeterya, restoran, lounge, açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu, kapalı yüzme havuzu, spa & fıtness merkezi, tenis kortu, basketbol sahası ve oyun ünitelerinin bulunduğu belirterek, ayrıca bir de çocuk parkına yer verdiklerini söyledi. Otopark sistemini yeraltına alan proje hem araçların kalabalık görüntüsünü engelliyor, hem de güvenli park imkanı sağladığını ifade eden Okay, "Doğal yeşil alanların peyzaj tasarımında önemli bir yeri olan Antteras'ta ayrıca süs havuzu, gezinti alanları, çiçek bahçeleri ve dinlenme alanları da bulunuyor. Proje 2015'in Haziran ayı sonunda tamamlanarak sakinlerini ağırlamaya başladı" diye konuştu. 


İkinci etaba başlayacak 


Toplamda 350 milyon dolar yatırım değerindeki projenin tamamlanmış ilk etabı ardından, ikinci etabına önümüzdeki dönemde başlamayı hedeflediklerini açıklayan Mehmet Okay, "Projede yer alan konutların yaklaşık yüzde 70'inin manzara hakimiyeti söz konusu, ancak Antteras'ın üzerinde bulunduğu arsanın en üst kotundayer alan sosyal tesislerde de tüm sakinler boğaz manzarasının keyfîni çıkarabiliyor" dedi. 


http://www.antteras.com/


Dünya


projeye sor



Geri Dön