18 / 04 / 2024

Ant Yapı, Çekmeköy ve Boğaz'da villa projeleri yapacak

Ant Yapı, Çekmeköy ve Boğaz'da villa projeleri yapacak

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, biri Çekmeköy diğeri Boğaz'da iki villa projesini gündeme aldı



Anthill projesi ile İstanbul'un en yüksek binalarından birine imza atacak olan Ant Yapı, 2010 yılında yapacağı projeleri portföyündeki müşterilerden gelen talepler doğrultusunda yapacak. Halen Bomonti'deki Anthill ve Alaçatı'daki Port Alaçatı projelerine devam eden grup, konut sektöründe krizle birlikte artan küçük daire trendinin aksine ev sahiplerinin istekleri doğrultusunda villa projesi yapacak.

En az 100 villadan oluşacak

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, portföylerindeki müşterilerin isteklerini dinlediklerini ve çok sayıda ev sahibinin villa projesinden daire sahibi olmak istediğini belirtmesi üzerine biri Boğaz hattında diğeri ise Çekmeköy'de olmak üzere iki ayrı villa projesine başlayacaklarını söyledi.

Projeler için araziler aldıklarını kaydederek Boğaz hattındaki projenin de Anadolu Yakası'nda Kandilli- Beylerbeyi-Çengelköy hattı üzerinde olacağını açıklayan Okay, projelerin en az 100 villadan oluşacağını bildirdi.

Şehir içi 5 bin, şehir dışı 3 bin $

Okay, yatırımların henüz projelendirilme aşamasında olduğuna da değinerek "Şehir içinde metrekare fiyatlarını 5 bin dolar şehir dışında ise 3 bin dolar seviyelerinde tutma taraftarıyız" diye konuştu. Okay, iki villa projesi için ortalama 100 bin dolar yatırım öngördüklerini de sözlerine ekledi. Projenin yatırımcılardan çok ihtiyaç sahiplerini hedeflediğini belirten Okay, özellikle Anadolu yakasında insanların apartmanlardan çıkıp ayağını toprağa basabileceği villa projelerine ihtiyaç olduğunu da kaydetti.

YATIRIM HARİTASI

* Çekmeköy 100 villalık konut proje
* Kandilli - Beylerbeyi - Çemgelköy hattı 100 villalık konut projesi
* Çamlıca Ofis projesi
* Ataşehir 200 odalı 5 yıldızlı Radisson Blu Otel
* Alaçatı Port Alaçatı'nın 3. etabı ve butik otel

DEVAM EDEN PROJELER
* Anthill Residence 804 konut
* Port Alaçatı 3. etap

210 MİLYON DOLAR
* Radisson Blu Otel 50 milyon dolar
* Port Alaçatı butik otel 10 milyon dolar
* Villa projeleri 100 milyon dolar
* Çamlıca ofis 50 milyon dolar

 

İki otel ve Çamlıca'da ofis

OKAY, konut projeleri dışında bu sene turizm sektöründe de otel yatırımlarına başlayacaklarını belirtti. Ataşehir'de 50 milyon dolar yatırımla 200 odalı ve 5 yıldızlı bir otel yapacaklarını söyleyen Okay, otel için Radisson Blu markasıyla anlaştıklarını hatırlattı. Okay, Alaçatı'da ise Port Alaçatı projesinin 25 evlik 3. etabına başlayacaklarını ve içinde 10 milyon dolar yatırımla 35 odalı bir butik otel de yapacaklarını belirtti. Okay, Çamlıca Ünalan'da EMAAR'ın arsasının hemen yanında sahip oldukları arazide ofis projesi yapacaklarını açıkladı. 35 bin metrekarelik alan içinde 50 milyon dolar yatırım yapacaklarını da sözlerine ekledi.

`Riskler arttı, portföyü genişletiyoruz'

OKAY, şimdiye kadar hep yap-sat tarzında konut projeleri yaptıklarını söyleyerek otel ve ofis gibi yatırımlara girme nedenini ellerindeki portföyü geliştirmek ve riskleri azaltmak amaçlı olduğunu söyledi.
Okay, "Önce 200, sonra 400 sonra 800 konutluk projeler yaptık Giderek büyüdük. Büyüdükçe riskler de artıyor. Hep yap-sat yaptık. Elimizde bir şey kalmadı. Artık portföyümüzde yer alacak projeler de yapacağız" diye konuştu

Anthill'deki AVM'den vazgeçtik'

OKAY, Şişli-Bomonti'de yapımı devam eden ve Eylül ayı gibi teslim etmeyi planladıkları Anthill projesinde yer alan toplam 804 daireden 420 tanesinin satışının tamamlandığını belirtti. Projede 40'ınca kattan 54. kata kadar olan en güzel manzaralı dairelerin satışı için ise piyasanın açılması bekleniyor.

Okay, projenin içinde yer vermeyi planladıkları en alt kattaki alışveriş merkezi projesinden ise vazgeçtiklerini belirterek sadece küçük bir butik planladıklarını kalan bölümleri ise daireye çevirdiklerini söyledi. Okay, dairelerin satışı için aralarında Körfezli ve İngiliz grupların da bulunduğu yabancı yatırımcılarla toplu satış için görüştüklerini ancak görüşmelerden sonuç çıkmadığını da belirtti.
Dilek Taş/Sabah Emlak


Geri Dön