19 / 04 / 2024

Ant Yapı, İstanbul ve İzmir'de otel yapacak

Ant Yapı, İstanbul ve İzmir'de otel yapacak

`Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firması' sıralamasına bu yıl ilk kez, ama oldukça yüksek bir sıralamadan; 70'incilikten giren Ant Yapı, iki otel yapma kararı aldı



Otellerden biri İstanbul Ataşehir'de, diğeri ise  İzmir  Alaçatı'da yer alacak.  Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, iki otelin yatırım faturasını ise 60 milyon dolar olarak açıkladı. Projelerin tamamlanma tarihi ise 2010. 
İstanbul'daki otellerini  Ataşehir'deki BİLFEN Koleji'ne komşu arsaları üzerinde yapacaklarını belirten Okay,  işletmesi için Radisson Blu ile anlaşılan otelin 4 bin metrekade 20 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacağını söyledi. Bu otelin yatırım maliyetini 50 milyon dolar olarak açıklayan Okay, 200 odalı otelin cafe ve restoranlarıyla örnek bir yapı olacağını söyledi. 
10 milyon dolar yatırım bütçeli ikinci oteli ise Alaçatı'da yapacaklarını ifade eden Okay, "Port Alaçatı projemiz ile Alaçatı Marina'nın yarattığı sinerjiden faydalanacak bir otel olacak. 35 yatak kapasiteli dünya çapında bir butik otel düşünüyoruz. 4 bin metrekare arsada 4 bin metrekare alanlı inşaat yapacağız"diye konuştu.

1 yılda 1.6 milyon m2
Okay,  Ant Yapı'nın `Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firması'  sıralamasına bu yıl ilk kez girmelerini ise, "Türkiye Müteahhitler Birliği'ne üye değildik. Onun için listede yer almıyorduk. Üye olduk ve sıralamadaki yerimiz belli oldu" sözleriyle yorumladı.
Ant Yapı, listedeki Türk firmaları içinde ise 37'nci olan Enka ve 66'ncı Gama'dan sonra en çok iş yapan üçüncü isim. Şirket, sıralamaya 2008 yılında tamamladığı 1.6 milyar dolar bedelindeki, toplamda 1.6 milyon metrekareyi geçen üstyapı işiyle girdi. Firma, son 10 yılda 4 milyon 427 bin metrekare iş aldı. Bunun 665 bin metrekaresi yurtiçi projelerden oluşuyor.
Milliyet


Geri Dön