29 / 03 / 2024

Ant Yapı projelerinde son durum!

Ant Yapı projelerinde son durum!

Antteras projesinde ev sahiplerine teslimler Haziran ayı sonunda başlıyor. Haziran ve Temmuz aylarında Ant Yapı'daki yenilikler, şantiyeleri ve şirketlerideki son gelişmeler şöyle:



Haziran ve Temmuz aylarında Ant Yapı'daki yenilikler, şantiyeleri ve şirketlerideki son gelişmeler...

İstanbul'un Anadolu yakasi'nda, Beylerbeyi sırtlarında, boğaza nazır konumlanan çevre dostu BREEAM sertifikası adayı Antteras projesinde ev sahiplerine teslimler Haziran ayı sonunda başlıyor! Halihazırda sert peyzaj (araç ve yürüyüş yolları) % 70 seviyelerinde tamamlandı, bitkisel peyzaj devam etmekte. Bahçe korkuluk montajları %50 seviyelerinde bitmiş durumda. Daire içi duvar kâğıdı ve doğal taş işleri %70 seviyelerinde bitirildi. Daire içi ve ortak alanlarda boya imalatları sonlanmak üzere, daire içi parke imalatı başladı. Banyo mobilyaları, duş kabinleri, kapı, vestiyer ve telora dolap montajları, daire içi ve ortak alanlarda . aydınlatma armatür montajları devam etmekte. Spor alanları alt yapısı tamamlandı, zemin betonu atıldı. Haziran başında çit ve zemin kaplaması yapılacak. Sosyal tesis hamam-sauna- buhar odası imalatları devam ediyor, havuz imalatları tamamlandı.

Otopark sistemini yeraltma alan proje hem araçların kalabalık görüntüsünü engelliyor, hem de güvenli park imkânı sağlıyor. Doğal yeşil alanların peyzaj tasarımında önemli bir yeri olan Antteras’ta ayrıca süs havuzu, gezinti alanları, çiçek bahçeleri ve dinlenme alanları da bulunuyor. Proje, 2015’in Haziran ayı sonunda tamamlanıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında dekorasyon dergilerinin yayın sorumlularını Anttereas’m örnek dairelerini görmeleri için davet ettik. Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, projenin mimarı Ahmet Sayar ve Turgut Çıkış, Antteras’m konsepti ve genel mimarisini anlattılar. Projenin iç mimari düzenlemesi ve dekorasyonuna ait detayları da mimari ofis yöneticilerimiz Hakan Saraç ve Hülya Torunoğlu aktardılar.

Antteras, Beylerbeyi sırtlarında, Kirazlıtepe-Küplüce sınırları içerisinde, muhteşem boğaz manzarasına hâkim olan bir tepede yer alıyor. Beylerbeyi semtinin tarihi dokusu göz önüne alınarak projelendirilen Antteras’m 28 bin metrekare arsa alanı ve 33 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Eski İstanbul dendiğinde akla gelen ahşap evlerden oluşan bir semti andıran ve dört farklı tip bloktan oluşan projede toplam 88 konut yer alıyor.

Projenin 88 konutluk ilk etabında, konut tipleri 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleksler ile 3+1 tek katta daireler şeklinde sıralanıyor. 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleks daireler 187 metrekare ile 435 metrekare, 3+1 daireler ise 189 metrekare ile 263 metrekare arasında değişiyor. Ayrıca birleştirme imkânı sunulan dubleks konutlar isteğe göre ikiz villalara dönüştürülebiliyor.

8.500 metrekare sosyal alan ayrılan projede panoramik manzaralı kafeterya, restoran, lounge, açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu, kapalı yüzme havuzu, spa & fitness merkezi, tenis kortu, basketbol sahası ve oyun ünitelerinin bulunduğu bir çocuk parkı da yer alıyor.

Moskova'daydık... Sabah'tan Pınar Çelik, Habertürk’ten Unsa! Ereke Sözcüden İsmail Şahin, Ekonomist'ten Levent Demirciler, Bioomberg Businessvveek'ten Sinan Koparan, Akşamdan Şenay Büyükköşdere Dünyadan Yener Karadeniz, Milliyet'ten Duygu Erdoğan, Postadan Bülent Yoldaş ve hürriyet.com.trden Onur Karademir konuklarımızdı. Biz, Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Tokman, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Kurumsal iletişim Koordinatörü Zeynep Uygur, Artı iletişimden Esra Şengülen Ünsür ev sahipleri olarak oralarlaydık. Şantiye ziyaretlerimiz sırasında, Ant Yapı Rusya Temsilcisi ve Yurt Dışı Projeler Genel Koordinatörü Ertan Beyaz da bir sunum eşliğinde Ant Yapı'nın yurtiçi ve yurtdışında üstlendiği işler ile projelerin detaylı bilgilerini iletti.

Ant Yapı, 24 yıldır çeşitli projelerle Türkiye'ye olduğu gibi, Moskova'ya, Rusya'nın diğer kentlerine, Ukrayna'ya, Türkmenistan'a imza attı. 1999'da Rusya'nın yaşadığı büyük ekonomik krizde bu ülkedeki projelerini sürdürdü. Bu yıl da ortaya çıkan durgunlukta işlerine daha da hızla devam ediyor. Öyle ki krizin ardından 4 yeni proje daha imzalamış durumda. Çıkılan basın gezisinde, basın mensuplarıyla yapılan genel bir değerlendirme, bu süreç boyunca Ant Yapı'nın vardığı noktada çok olumlu ve benzersiz başarılar edinmiş olduğunu bir kere daha gösterdi.

Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından yayınlanan, uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit sıralamasında her yıl yer alan Ant Yapı; yurtiçinde toplam değeri 500 milyon dolar olan üç adet, yurtdışında ise Rusya, Ukrayna ve Türkmenistan'da toplam 3,05 milyar dolar değerinde, 2,62 milyon metrekare alana sahip 29 projeyi sürdürüyor.

Ant Yapı 24 yıldır yurt içinde ve yurt dışında 7 milyon metrekarelik inşaat alanına ulaşmış durumda. Yalnızca özel sektörle çalışan firma, Rusya'da ülkenin en büyük 10 gayrimenkul geliştiricisiyle işbirliği yapıyor. iş hacminin yüzde 75'i Rusya'da. Firmanın 25 tane devam eden şantiyesinde, yüzde 30'u Türk, geri kalanı Türki cumhuriyetlerden 7 bin calısanı bulunuyor.

Ant Yapı, dünyanın en önemli bina veritabanı Emporis.com'da tesc -lendiği gibi Avrupa'nın en yüksek binası OKO Tovvers'ı tamamlayara-; daha önce yine Moskova'da yapmış olduğu 305 metre yüksekliğinde* ! Capital Tovvers'la elde ettiği rekorunu kendisi kırmış oldu.

Moscow City'deki OKO Towers, yüksekliğinin yanı sıra konumu: a ve hacmiyle de önemli bir bina. Rusya'nın yeni ticaret ve iş merkezi Moscow City, Moskova Nehri'nin yanı başında, Kremlin Sarayı'na 4 km. uzaklıkta. Ant Yapı burada, 15 parselde inşa edilen 10 milyonlarca dolarlık dev ofis ve konut projelerinden 8 gökdelene imza attı. OKO Projesi, 7 katlı kristal bir yapının üzerinde yükselen biri 352 metrelik 85 katlı, diğeri 236 metrelik 49 katlı iki kuleden oluşuyor. Kulelerinin biri ofis, diğeri konut için ayrılan projede, kulelerin 132 bin 500 metrekaresi ofis, 42 bin 800 metrekaresi otel ve 83 bin 700 metrekaresi konut olmak üzere toplam 290 bin metrekare alandan oluşuyor. 372 milyon dolar değere sahip proje, Haziran ayında teslim ediliyor.

Basın gezisinde Ant Yapı yetkilileri, ülkedeki durgunluğun daha çok ofis ve AVM projelerini etkilediğini, konut alanında yeni yapılara ihtiyacın sürdüğünü belirttiler. Özellikle Moskova'da, hükümetin aldığı başkentin 1,5 kat büyütülmesi kararıyla yeni yapılara ihtiyaç duyuluyor. Nüfus yoğunluğunun artmaması için bu büyümenin şehrin genişletilmesiyle gerçekleştirilmesi düşünülüyor. Bu çerçevede 100 milyon metrekarelik alanda 2035 yılına dek 71 milyon metrekarelik konut inşa edilecek.

Mehmet Okay'ın sözleriyle, Mo$köva'da, tüm altyapı ve kamu kurum-larıyla "merkeze ek ve kenetli yeni bir şehir" kuruluyor. MoskovalIlar, bu yeni oluşuma bir ad vermişler bile: Yeni Moskova, işte burada, Ant Yapı orta ve dar gelirliler için Al01 olarak adlandırılan 15 bin metrekarelik konut inşa ediyor. Moskova'daki konutların metrekare fiyatları 4 bin ila 15 bin dolar arasında değişiyor. Bu fiyatlar, kentin merkezi yerlerindeki kaliteli konutlarda 40 bin dolara dek çıkabiliyor. Ant Yapı'nın Al 01 konutlarında ise bu fiyat 1,5 ila 2 bin dolar arasında değişiyor.

Ant Yapı'nın, Moskova'daki üstün başarısı, güvenirliği ve titizliğinin yan sıra dinamizmi ve sunduğu pratik çözümlerle açıklanıyor.

Türkmenistan Projeleriyle Ant Çevre

ant çevre, Türkmenistan’da Lebab Vilayeti’nde almış olduğu iki yeni projeden Serdarabad şehrinin 30.000 metreküp/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisinde kaba inşaatı tamamladı. Çelik konstrüksiyon imalatlarına başlandı. Sevkiyatlar halen devam ediyor.

Aynı tesis için West-Tech tankları ile pompaların mekanik montajları ve borulamalanna başlandı.

30.000    metreküp/gün kapasiteli tesisin çalışmaları bu şekilde hızla devam ederken bir yandan da lagün çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Lagün, yani

150.000    metreküp hacimli yapay gölet, tesisin 5 günlük su ihtiyacını rezerv edebilecek bir hacme sahip. Lagünün tesis içerisindeki amacı, su kalitesi düştüğünde veya yaz aylarında nehrin debisi azaldığında tesisin işleme;, adma 5 günlük su ihtiyacını karşılamak. Ayrıca lagün içerisine de dip tarama işlemini yapabilmek adma bir tekne konulacak.

Yine Lebab Vilayeti’ndeki Serdarabad’da, 10.000 metreküp/gün kapasitr./ Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin kaba inşaatı çok yakında başlayacak. Anlaşması yeni imzalanan Mary Vilayeti’ndeki 40.000 metreküp/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin de tasarım süreci tamamlandı, projelendirme çalışmaları başladı.

Moskova'da Çift Ödüllü Ant Yapı Projesi
RUSYA'DA yeni yeni ortaya çıkan Leningradsky semtinin büyük bir iş bölgesi olması planlanıyor. Burada, mükemmel bir lokasyonda ve ulaşım araçlarının kavuştuğu noktada konumlanan Arcus III buradaki ilk büyük ofis projesi olmasıyla ilgi çekiyor. Ant Yapı yükleniciliğinde gerçekleşen proje Moskova 2015 yılı en iyi A Class ofis projesi oldu. Çok İyi Breeam sertifikalı yapı, dünyanın önde gelen mimarlık firmaları tarafından işlevsel olduğu kadar original bir tasarımla gerçekleştirildi. Projenin lobisi ve bazı bölümleri ayrıca Rusya'nın önemli tasarım ödüllerinden birine sahip oldu.

Fraser Place Anthill İstanbul ve Radisson Blu Hotel İstanbul Asia’ya Mükemmeliyet Sertifikas

DÜNYANIN en tanınmış ve en etkili seyahat web sitesi TripAdvisor, almış olduğu harika değerlendirmeler sayesinde hem Fraser Place Anthill İstanbul’u hem de Radisson Blu H: tel İstanbul Asia 2015 Mükemmeliyet Sertifikası ile ödüllendirdi. Her iki otelin tüm ekiplerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Anthill Residence'a Belediyede' Geri Dönüşüm Teşekkürü

ANTHİLL RESİDENCE, bağlı bulunduğu Şişli Belediyesi tarafından geri dönüşüm konusundaki katkıları dolayısıyla teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Ant Yapı’mn çevreye duyarlılık felsefesini sürdüren Anthill Residence ekibine büzle de teşekkür ediyoruz.

Radisson Blu Hotel İstanbul Asia’ya /eni Sertifika
:arlson rezidor oteller grubu üyesi Radisson Blu Hotel İstanbul Asia, tadisson Blu Bosphorus Hotel İstanbul, Radisson Blu Conference & Airport Hotel stanbul ve otelleri, dünyaca tanınan güvenlik danışmanlığı şirketi Safehotels’in ertifıka sürecini tamamlayarak Safehotels bağımsız sertifikasına sahip oldu.

larlson Rezidor Oteller Grubu’nun 2014 yılı Aralık ayında dünyaca tanınan güvenlik anışmanlığı şirketi Safehotels ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde, bağımsız ertifıka programım misafirlerinin, çalışanlarının ve sahiplerinin yararına kullanan k uluslararası büyük otel grubu oldu. Radisson Blu Bosphorus Hotel İstanbul, adisson Blu Conference & Airport Hotel İstanbul ve Radisson Blu Hotel İstanbul sia otelleri resmi Safehotels sertifika sürecini tamamladı ve Premium seviyede ertifıka ile ödüllendirildi.

ANTMARE BUTİK otel, Haziran ve Temmuz aylarında Babalar Günü ve Ramazan Bayramı’m huzurlu, Ege’nin mavisine nazır tatil keyfi yaşamak isteyenleri bekliyor. Ramazan ayında da daha az kalabalık olacak Alaçatı, huzurla geçirilecek mükemmel bir tatil olanağı sunuyor. Kumsalı, limanları ve sert rüzgârıyla ünlü İzmir’in incisi Alaçatı, masmavi deniziyle rüzgâr sörfü tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Rumlar zamanında bağlan ve şaraplanyla tanınan Alaçatı’da Ege mutfağının tüm lezzetlerini bir arada. Tarihi taş evleri, plajları, sanat galerileriyle ve gece hayatıyla Alaçatı’da her gün dolu dolu yaşanıyor. Bir Alaçatı harikası Port Alaçatı’nın içinde her biri özenle tasarlanmış odalarıyla butik otelin tam karşılığı Antmare, Alaçatı’ya sadece 3 kilometre mesafede, Port Alaçatı’nm girişinde, 35 odalık bir butik otel. Single, double ve süit odaların hepsi denizin yanında, standartların üstünde. Butik otelin hizmet anlayışı, Alaçatı’da hizmetinizde. Antmare’ye adını veren deniz; özel plajı, çevre düzenlemesi ve insana huzur veren sakinliğiyle her an yanınızda. Ayrıca isterseniz, özel Antmare teknesiyle balığa çıkabilirsiniz.

EQ dergi

Geri Dön