19 / 04 / 2024

Ant Yapı yapılmamışları yapmayı hedefliyor!

Ant Yapı yapılmamışları yapmayı hedefliyor!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92'nci sırada yer alan Ant Yapı, 'yapılmamışları yapmak' hedefi ile yeni projeler peşinde.



Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92'nci sırada yer alan Ant Yapı, 'yapılmamışları yapmak' hedefi ile yeni projeler peşinde. Moskova'da 450 milyon dolarlık bir yatırımla 85 katlı 'Oko Towers' projesi ile Avrupa'nın en yüksek binasını, 200 metre yüksekliğinde 'Anthill Residence' ile İstanbul'un en yüksek ikiz kulelerini inşa eden grup, son olarak çeşme Alaçatı'da yaptığı 'Port Alaçatı' evleri ile gündeme gelmişti.


Arkadaşımız İdil Taraklı'nın öğrendiğine göre, grup şimdi de yaşlıların hayatını kolaylaştırmak için Türkiye'de ev-otel- hastane karmasında yeni bir yatırım planlıyormuş. 2016'da başlamak üzere fizibilite çalışmaları yapan şirket, proje ile özellikle yaşlılık dönemindeki insanların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyormuş. Şirketin Beylerbeyi'nde (Antteras projesinin yanında) ve Çamlıca'da (Emar'ın projesinin yanında) iki ayrı arsası var. Buralarda ev-otel-hastane tarzı tesisler yapmak için fizibilite çalışmaları başlamış. Bir nevi 'yaşlı rezidans olacak projede Avrupa'daki modeller örnek alınmış. Özetle firma, insanların yaşlılıklarında tek başına kalıp, sağlık sorunlarını da halledebileceği, sosyalleşebileceği bir proje yapmaya hazırlanıyor. Yurtdışında bu kapsamda uzmanlaşmış bir işletmeci ile hastaneyi de Türkiye'de bir şirket ile yapmayı planlayan firma, Acıbadem ve Memorial Hastaneleri'ni radarına almış. Yaklaşık 100 birimlik tefrişli ve mobilyalı olarak düşünülen rezidansın 70 milyon dolara mal olması öngörülüyormuş.


http://www.antyapi.com.tr/


Para


Geri Dön