19 / 04 / 2024

Ant Yapı yüzünü Batı'ya döndü!

Ant Yapı yüzünü Batı'ya döndü!

Dünyanın sayılı müteahhit şirketleri arasında yer alan Ant Yapı, yüzünü Batı’ya döndü. Rusya ve Türkmenistan’da işler yapan Ant Yapı’nın yeni durağı Londra oldu.



Dünyanın sayılı müteahhit şirketleri arasında yer alan Ant Yapı, yüzünü Batı’ya döndü. Rusya ve Türkmenistan’da işler yapan Ant Yapı’nın yeni durağı Londra oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Londra’da proje üreten ilk Türk şirketi olacaklarını kaydetti.


Uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92. sırada yer alan, Rusya başta olmak üzere yurtdışında 4.5 milyar dolar değerinde 100 projeye imza atan Ant Yapı, yeni projesi ile yüzünü Batı’ya döndü. Ant Yapı’nın yeni imzaladığı sözleşmeler arasında en dikkat çeken projelerden biri, gayrimenkul sektörünün önemli şehri olan Londra’da olacak. Londra’da ilk kez iş yapacak  olan Ant Yapı, Kraliyet Sarayı’nın yanı başında bir konut projesine imza atacak. Bu proje, Türk müteahhitlerinin Londra’da aldığı ilk taahhüt işi olarak dikkat çekiyor. 


18 AYDA BİTİRECEK 


Gazetecilerle bir araya gelerek devam eden projeleri hakkında bilgi veren Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, yurtdışında ve yurtiçinde toplam yaklaşık 3 milyar dolar değerinde, 2 milyon 620 bin metrekare alana sahip 35 projeye devam ettiklerini söyledi. Ant Yapı’nın yurtdışında, Rusya ve Türkmenistan’da devam eden faaliyetlerini başka ülkelerde de genişletmek üzere çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Okay, yüzlerini Batı’ya döndüklerini ve ilk olarak İngiltere’nin başkenti Londra’nın en zengin bölgesi olarak bilinen Belgravia’da bir proje yapacaklarını söyledi. 40 milyon pound yatırım bedeli olan renovasyon ağırlıklı bir proje yapacaklarını kaydeden Okay “Rus bir şirketin geliştirdiği bu proje ‘super prime’ kategorisinde yer alıyor. 12 adet özel dairenin olduğu bu projenin metrekaresi 50 bin poundun üzerinde satılacaktır. Daha çok Rus ve Körfez yatırımcılarının ilgi duyacağı bir proje. İnşaata Mart 2016’da başlamayı planlıyoruz.18 ay içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.


PROJELERİN TOPLAMI 1 MİLYAR $


Ant Yapı, Rusya’nın en büyük havaalanı Domodedovo’nun 500 milyon dolar yatırım değeri olan Terminal 2 binası ile birlikte Moskova’da yeni projelere de başlıyor. Bolşevik İş Merkezi Projesi, LIFE-Botanicheskiy Sad Rezidans Kompleksi ve Chekhov Lüks Kulüp Ev projelerini de 2016 sonuna kadar teslim etmeyi planlayan şirketin, yeni projelerinin toplam değeri 1 milyar doları aşıyor. Şirket olarak ilk kez bir havaalanı projesine imza attıklarını belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Okay “Projeyi imzaladık avans da aldık. 500 milyon dolar bütçeli proje tamamlandığında dünyada ilk 20 havalimanı arasına girecek” dedi.


HASTANE VE REZİDANS BİR ARADA


Mehmet Okay, yurt içinde de arsa geliştirmede yaşanan zorluk nedeniyle taahhüt işlerine yöneldiklerini söyledi. İş GYO’nun Kartal’daki karma projesi Manzara Adalar’ı ve Ümraniye’deki Türkiye Finans Yatırım Bankası Genel Müdürlük binasını inşa ettiklerini anlatan Okay, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Çamlıca- Ünalan’da bulunan arsamız üzerinde hastane ve rezidans veya otel projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.


Star


Geri Dön