25 / 04 / 2024

Ant Yapı’dan 500 milyon dolarlık 3 yeni proje geliyor!

Ant Yapı’dan 500 milyon dolarlık 3 yeni proje geliyor!

2013’ün ilk çeyreğinde yatırım maliyeti 500 milyon dolar olan 3 yeni projeye başlayacaklarını söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Beylerbeyi’nde villa, Çamlıca’da konut-ofis, Basın Ekspres Yolu’nda ise ofis-rezidans yapacaklarını dedi...



Anthill, Antriva ve Antorman 100 milyon dolar kazandırdı


Satışı devam eden Anthill, Antriva ve Antorman projelerinden yaklaşık 100 milyon dolar satış hasılatı elde ettiklerini açıklayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, projelerin tamamında satışların yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti. Okay, 2013’te yeni başlayacak projelerle satış hasılatlarının 150 milyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. 


3 yeni proje yolda

2013 yılının ilk çeyreğinde yatırım maliyeti 500 milyon dolar olan 3 yeni projeye start vereceklerini açıklayan Okay, “Ant Yapı olarak 2013 yılında; yurtdışında devam eden 1 milyar dolarlık taahhüt işlerimizin yanında yurtiçinde,  yılın ilk çeyreğinde toplam 500 milyon dolar tutarında 3 yeni projeye başlamayı planlıyoruz. Projemizin ilkini Beylerbeyi’nde hayata geçireceğiz. Buradaki projemiz 50 bin metrekare alan üzerinde 130 villadan oluşacak. Yatırım maliyeti yaklaşık 300 milyon dolar olacak. Diğer projemizi ise Çamlıca Ünalan Mahallesi’nde yapacağız. 35 bin metrekare alan üzerinde 250 adet konut-ofis projesi olacak. Yatırım maliyeti ise yaklaşık 150 milyon dolar. Yatırımmaliyeti 50 bin dolar olan en son projemizi ise Basın Ekspres Yolu’nda inşa edeceğiz. Buradaki projemizde 20 bin metrekare alan üzerende 200 adet residans ve ofisten oluşacak” dedi.


Ant Yapı’dan 500 milyon dolarlık 3 yeni proje geliyor!


Antriva’da yaşam başladı

2012 yılının beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğine dikkat çeken Okay, sektördeki durgunluğa rağmen yeni projelere başlayıp, devam eden projelerini de tamamladıklarını söyledi. Okay, 99 konuttan oluşan Antriva projesinde son çeyrekten itibaren teslimlerin başladığını ifade etti. 


Ant Yapı’dan 500 milyon dolarlık 3 yeni proje geliyor!


Antorman’da ocakta teslimler başlıyor

Çekmeköy’de hayata geçirilen 137 konutluk Antorman projelerinde sona gelindiğini belirten Okay, projeyi yılsonu itibariyle tamamlayıp, ocak ayı itabariyle de teslim edeceklerini söyledi. 


Radisson Blu Asya-İstanbul Mayıs’ta hizmete açıldı

75 milyon dolar yatırım ile hayata geçirdikleri 5. yıldızlı Radisson Blu Asya- İstanbul Ataşehir’in Mayıs ayı itibariyle tam kapasite hizmet vermeye başladığını söyleyen Okay, yurtdışı çalışmalarının da hızla devam etitğini söyledi. 


Yurtdışında 1 milyar dolarlık yatırım var. Hedef 1,5 milyar dolar

Yurtdışında şu anda yaklaşık 1 milyar dolar rezidans, ofis, AVM ve spor kompleksi yatırımları olduğuna dikkat çeken Okay, hedeflerinin 1,5 milyar dolar olduğunu ifade ettik. 


2013’e pozitif bakıyoruz

 

2013 yılı beklentilerini paylaşan Okay, “2013 yılı için Ant Yapı olarak sektöre genel bakışımız her zaman olduğu gibi pozitif. Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet, 2B yasaları gibi inşaat sektörünü teşvik eden yeni düzenlemeler, yerel seçimlerin yaklaşması, ülke olarak notumuzun yatırım yapılabilir ülkeler seviyesine çekilmesi bu bakış açımızı destekleyen unsurlar. Ayrıca konut kredi faiz oranlarının düşmesi ve deprem dayanıklı konut ihtiyacının gündemde önemli bir yerde duruyor olması, sektörün daha uzun yıllar hareketli geçeceğinin işareti” dedi.


KDV oranının artılması katmadeğer yaratan bir sektörün önünü kesmekten başka bir şey değildir

Lokomotif ve katmadeğer yaratan bir sektör olan inşaat sektörünün önünün kesilmemesi gerektiğininin altını çizen Okay, “K.D.V. konusu malum, Maliye Bakanlığınca artırılması yönünde çalışma olduğunu duyuyoruz. Karar alırken çok dikkatli olunması gerekir. Lokomotif ve katmadeğer yaratan bir sektör olan inşaat sektörünün önü kesilmemesi gerek diye düşünüyoruz” diye konuştu.


Dünyadaki ekonomik durgunluk azalıyor

2008 yılında dünyada başlayan ekonomik krizin etkilerinin, alınan tedbirlerle yavaş yavaş azaldığını vurgulayan Okay, 2013 yılında ekonomik durgunluğun aşılacağını söyledi. Okay, yurtdışındaki bu durgunluğun giderilmesinin Mütekabiliyet Yasası ile oluşan beklentinin karşılanması açısından son derece önemli olduğunu ifade ettik.  


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulusi.com



Geri Dön