19 / 04 / 2024

Ant Yapı'nın otelini Rezidor Hotel Group işletecek

Ant Yapı'nın otelini Rezidor Hotel Group işletecek

Ant Yapı'nın İstanbul Anadolu yakası Ataşehir de inşa edeceği 194 odalı otelini, Rezidor Hotel Group işletecek



Rezidor'un Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Ritter yaptığı açıklamada "Türkiye'deki yatırımlarımıza yeni bir projenin katılmasından dolayı çok memnunum. İstanbul ve Ankara'daki üç Radisson Blu Hotel ve Çeşme'deki Radisson Blu Resort'la beraber 1150 odalık bir kapasiteyle hizmet veriyoruz" diyerek, Rezidor Hotel Group'un Türkiye'deki faaliyetlerinin altını çizdi.

Ant Yapı, ENR'nin 2009 yılında açıkladığı sonuçlara göre dünyanın en büyük 70 inşaat şirketi. Yatırımlarıyla Türkiye ve Doğu Avrupa'nın saygın firmalarından biri olarak tanınan Ant Yapı, özellikle son dönemdeki projeleriyle dikkat çekiyor. İstanbul'un yeni rezidansı 54 katlı iki kuleden oluşan Anthill Residence , Çeşme'nin prestijini artıran Port Alaçatı ve Moskova'nın en yüksek binası olan Moscow City, Ant Yapı'nın son dönemde üstlendiği projelerden bazıları

Ant Yapı  Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Okay yaptığı açıklamada "Turizm ve otelcilik alanında dünyanın en büyük kurumlarından biriyle çalışıyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu birlikteliğin iki kurumun da uzmanlığına ve saygınlığına yakıştığını düşünüyoruz" diyerek Ant Yapı ve Rezidor arasındaki işletme anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Okay;Ataşehir deki bu yeni otel projesinin yaklaşık 50 milyon USD civarında olacağını sözlerine ekledi.  
 
Radisson Blu Hotel, İstanbul Anadolu yakasının en aktif bölgelerinden biri olan Ataşehir'in tam kalbinde hayata geçecek. Ataşehir'de pek çok rezidansın yanı sıra uluslararası firmaların da merkezleri yer alıyor. Türkiye Merkez Bankası da yakın gelecekte Ataşehir'e taşınıyor. Radisson Blu Hotel'in 194 odasında modern bir şehir otelinde bulunması gereken her türlü konfor ve hizmet yer alacak. Ayrıca otelde farklı lezzet alanları, sağlık alanları ve spor alanları da yer alacak. Radisson Blu Hotel projesinde yer alan 10 toplantı odası ve 375 metrekarelik balo salonu ise, otelin özellikle iş dünyası tarafından da ciddi bir talep göreceğini gösteriyor.

Dünyada iki kıtayı  birbirine bağlayan tek büyükşehir olan İstanbul'da 12,8 milyon insan yaşıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti, özellikle zengin mimarisi ve kültürel özellikleriyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı  turist tarafından ziyaret ediliyor. İstanbul'un tarihine bakıldığında şehrin Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olduğu görülüyor. İstanbul'daki kozmopolit yapı, bu tarihi zenginliğin eseri. 

Rezidor Hotel Grup hakkında 

Rezidor Hotel Group dünyada otelcilik alanında hizmet veren firmaların en hızlı büyüyenlerden biri olarak gösteriliyor. Bugün itibariyle 60 ülkede 385'ten fazla otel işleten Rezidor Hotel Grup'un hizmet verdiği oda sayısı 83.100'ü geçmiş durumda. 

Rezidor; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da Radisson Blu Hotels & Resorts, Regent Hotels & Resorts, Park Inn and Country Inns & Suites markalarının sahibi. Her otelinde, sürekli müşterileri için goldpoints plusSM sadakat programları uyguluyor. Rezidor ayrıca, İtalyan moda evi Missoni'nin lisanslı projesi olan Hotel Missoni markasını da işletiyor. Kasım 2006'dan itibaren Stockholm borsasında yer alan Rezidor'un en büyük hissedarı, Carlson Companies.

Basında yer alan diğer haberler;

Ataşehir'in ilk oteli için işbirliği
Ant Yapı, Ataşehir'in ilk otelini yapan isim olmak için harekete geçti. Ant Yapı'nın İstanbul Anadolu yakası Ataşehir de inşa edeceği 194 odalı otelini, Rezidor Hotel Group işletecek.
Rezidor Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Ritter yaptığı açıklamada "Türkiye'deki yatırımlarımıza yeni bir projenin katılmasından çok memnunum. İstanbul ve Ankara'daki üç Radisson Blu Hotel ve Çeşme'deki Radisson Blu Resort'la beraber 1.150 odalık bir kapasiteyle hizmet veriyoruz" dedi.
Ant Yapı  Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay ise turizm ve otelcilik alanında dünyanın en büyük kurumlarından biri olan Rezidor ile çalışmaktan mutlu olduklarını belirterek, Ataşehir deki bu yeni otel projesinin yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceklerini kaydetti.
Ataşehir'deki Radisson Blu Hotel'de farklı lezzet, sağlık ve spor alanları da yer alacak. Otelde ayrıca özellikle iş dünyası için 10 toplantı odası ve 375 metrekarelik balo salonu da tasarlandı.

Tebernüş Kireçci


Geri Dön