28 / 03 / 2024

Antakya Battı-Çıktı Projesi'ne start verildi!

Antakya Battı-Çıktı Projesi'ne start verildi!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki ekipler, Antakya'da trafiğe rahat bir nefes aldıracak Kavaslı bölgesinde Battı- Çıktı Projesi'ne başladı.



Hatay Antakyalılar'a kaliteli ve kalıcı hizmetler sunmak amacıyla yaptığı özverili hizmet sunumuyla ulusal şehircilik otoriteleri tarafından yakından takip edilen Başkan Savaş, Antakya Atatürk Caddesi Kavaslı Kavşağı'nda şehrin girişi olması itibariyle önem taşıyan güzergâha nefes aldıracak projenin startını verdi. 


İSKENDERUN'UN ARDINDAN ANTAKYA'NIN DA ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR 


İskenderun'da şehre yeni bir çehre kazandıran AdliyeArsuz Katlı Kavşak Projesi'ni hayata geçirmesinin ardından dev projelerine il genelindeki trafiği rahatlatmak amacıyla adına devam eden HBB Ulaşım Daire Başkanlığı, şehir merkezine yepyeni bir çehre kazandıracak projenin ön hazırlıklarını tamamladı. 


HBB'nin temelini atmaya gün saydığı proje öncesinde, keşif, kazı ve elektrik hatlarını düzenleme çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, şantiye alanında mevcut hatların yenilenmesi akabinde kazı çalışmalarının da bitirilerek temel atma töreninin gerçekleştirileceğini bildirdi. 


Trafik sirkülasyonunun rahatlatılması amacıyla dev bir projeyi daha hayata geçirecek olan HBB, kente hem modern bir görünüm kazandıracak hem de trafik sorununu minimize etme anlamında dev bir adım atmış olacak. 


PROJENİN START ALMASIYLA TRAFİĞE KAPATILAN GÜZERGÂHLAR DA BELLİ OLDU 


HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamada, "Yapımına başlanan Antakya İlçesi Kavaslı mevkii Battı- Çıktı Projesi kapsamında, kavşak noktasında kesişen Türkmenbaşı Caddesi (119. caddeye kadar olan mesafe), Atatürk Caddesi ( 12. sokak ile 34 sokak arasında kalan bölüm), Asi Caddesi, 16. ve 18. sokakların bir kısmı bugünden itibaren araç trafiğine kapatılarak, trafik lambaları ve trafik levhaları sökülmeye başlandı" ifadelerine yer verildi.




Esin Gazetesi

Bu haber Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Hatay’ın ulaşım sorunlarını minimum seviyeye indirmek amacıyla altyapı ve üstyapı sorunlarına hızlı çözümler üreterek, şehrin çehresini değiştiren projeleri hayata geçiren Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki ekipler, Antakya’da trafiğe rahat bir nefes aldıracak Kavaslı bölgesinde Battı- Çıktı Projesi’ne başladı.


BAŞKAN SAVAŞ’IN DEV PROJELERİ, ŞEHİRCİLİK OTORİTELERİNİN YAKIN TAKİBİNDE 


Hemşehrilerine kaliteli ve kalıcı hizmetler sunmak amacıyla yaptığı özverili hizmet sunumuyla ulusal şehircilik otoriteleri tarafından yakından takip edilen Başkan Savaş, Antakya Atatürk Caddesi Kavaslı Kavşağı’nda şehrin girişi olması itibariyle önem taşıyan güzergâha nefes aldıracak projenin startını verdi. 


İSKENDERUN’UN ARDINDAN ANTAKYA’NIN DA ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR


İskenderun’da şehre yeni bir çehre kazandıran Adliye- Arsuz Katlı Kavşak Projesi’ni hayata geçirmesinin ardından dev projelerine il genelindeki trafiği rahatlatmak amacıyla adına devam eden HBB Ulaşım Daire Başkanlığı, şehir merkezine yepyeni bir çehre kazandıracak projenin ön hazırlıklarını tamamladı.

HAYATA GEÇİRİLECEK PROJE İLE ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TRAFİK SİRKÜLASYONU YENİ BİR BOYUT KAZANACAK


HBB’nin temelini atmaya gün saydığı proje öncesinde, keşif, kazı ve elektrik hatlarını düzenleme çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, şantiye alanında mevcut hatların yenilenmesi akabinde kazı çalışmalarının da bitirilerek temel atma töreninin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Trafik sirkülasyonunun rahatlatılması amacıyla dev bir projeyi daha hayata geçirecek olan HBB, kente hem modern bir görünüm kazandıracak hem de trafik sorununu minimize etme anlamında dev bir adım atmış olacak.


PROJENİN START ALMASIYLA TRAFİĞE KAPATILAN GÜZERGÂHLAR DA BELLİ OLDU


HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamada, “Yapımına başlanan Antakya İlçesi Kavaslı mevkii Battı- Çıktı Projesi kapsamında, kavşak noktasında kesişen Türkmenbaşı Caddesi (119. caddeye kadar olan mesafe), Atatürk Caddesi ( 12. sokak ile 34 sokak arasında kalan bölüm), Asi Caddesi, 16. ve 18. sokakların bir kısmı bugünden itibaren araç trafiğine kapatılarak, trafik lambaları ve trafik levhaları sökülmeye başlandı” ifadelerine yer verildi.


Hatay Büyükşehir Belediyesi 



Haber İrade Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

 
Hatay'ın ulaşım sorunlarını minimum seviyeye indirmek amacıyla altyapı ve üstyapı sorunlarına hızlı çözümler üreterek, şehrin çehresini değiştiren projeleri hayata geçiren Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğündeki ekipler. Antakya'da trafiğe rahat bir nefes aldıracak Kavaslı bölgesinde BattıÇıktı Projesi'ne başladı. Başkan Savaş'ııt ı/ev projeleri, şehircilik otoritelerinin yakın takibinde Hemşehrilerine kaliteli ve kalıcı hizmetler sunmak amacıyla yaptığı özverili hizmet sunumuyla ulusal şehircilik otoriteleri tarafından yakından takip edilen Başkan Savaş Antakya Atatürk Caddesi Kavaslı Kavşağı'nda şehrin girişi olması itibariyle önem taşıyan güzergâha nefes aldıracak projenin startını verdi.  İskenderun 'uıt ardından Antakya'nın da çehresi İskenderun'da şehre yeni bir çehre kazandıran Adliye- Arsuz Katlı Kavşak Projesi'ni hayata geçirmesinin ardından dev projelerine il genelindeki trafiği rahatlatmak amacıyla adına devam eden HBB Ulaşım Daire Başkanlığı, şehir merkezine yepyeni bir çehre kazandıracak projenin ön hazırlıklarını tamamladı. Hayata geçirilecek proje ile şehir merkezindeki trafik sirkülasyonu yeni bir boyut kazanacak HBB'nin temelini atmaya gün saydığı proje öncesinde, keşif, kazı ve elektrik hatlarını düzenleme çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, şantiye alanında mevcut hatların yenilenmesi akabinde kazı çalışmalarının da bitirilerek temel atma töreninin gerçekleştirileceğini bildirdi. Trafik sirkülasyonunun rahatlatılması amacıyla dev bir projeyi daha hayata geçirccek olan HBB, kente hem modern bir görünüm kazandıracak hem de trafik sorununu minimize etme anlamında dev bir adım atmış olacak.  Projenin start almasıyla trafiğe kapatılan güzergâhlar da belli oldu HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamada.  "Yapımına başlanan Antakya İlçesi Kavaslı mevkii BattıÇıktı Projesi kapsamında, kavşak noktasında kesişen Türkmenbaşı Caddesi (119.  caddeye kadar olan mesafe), Atatürk Caddesi ( 12. sokak ile 34 sokak arasında kalan bölüm). Asi Caddesi, 16. ve 18. sokakların bir kısmı bugünden itibaren araç trafiğine kapatılarak, trafik lambaları ve trafik levhaları sökülmeye başlandı" ifadelerine yer verildi. 

İrade



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;



HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, merkez Antakya İlçesi'nin Kavaslı mevkiinde trafiği büyük ölçüde rahatlatacak battı-çıktı projesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Hafta içerisinde Türkmenbaşı, Atatürk ve Asi Caddelerinin kavşak noktasında kesişen sokakları araç trafiğine kapatılarak çalışmaların başlatıldığı Kavaslı'ya dün akşam saatlerinde giden Başkan Lütfü Savaş, hem vatandaşlarla sohbet etti, hem de belediye çalışanlarından bilgi aldı.

Battı-çıktının temelinin en kısa sürede atılacağını belirten Savaş, proje öncesinde, keşif, kazı ve elektrik hatlarını düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Personele kolaylıklar dileyen Savaş, Kavaslı battı-çıktı projesinin kente hem modern bir görünüm kazandıracak hem de trafik sorununu minimize edecek dev bir proje olduğunu, kısa süre içerisinde tamamlanarak Hatay halkının hizmetine sunulacağını söyledi.


Hürriyet 

Geri Dön