25 / 04 / 2024

Antakya Belediyesi müteahhit su birikintilere karşı uyardı!

Antakya Belediyesi müteahhit su birikintilere karşı uyardı!

Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz aylarında artan haşere ve sivrisinek ile mücadele kapsamında 95 mahallede ilaçlama çalışması yaptı.



Antakya Belediyesi yapılan ilaçlamanın yanı sıra, mücadelenin kalıcılığı için inşaat yapan müteahhit firmalara uyanda bulundu. Antakya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bina bodrumlarında haşereye sebebiyet veren su birikintilerinin bırakılmaması önemle vurgulandı. 


İLAÇLAMA YETERSİZ 

Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak ekiplerin 95 mahallenin tamamında ilaçlama faaliyetlerini sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, sivrisineğin üreme noktalarını tek tek tespit ederek öncelikle bu bölgelerin ilaçlanması yapıldığı kaydedildi. Açıkta bulunan kanalizasyonlar, su birikintileri ve üremenin gerçekleştiği derelerin düzenli olarak ilaçlandığı ve larva üremelerinin kontrol altında tutulduğunu belirten ekipler, bu kadar programlı ve düzenli yapılan ilaçlamalara rağmen vatandaşlardan gelen şikâyetlere yönelik yapılan keşiflerde şikâyet gelen adreslerdeki bina bodrumlarının ve çevre inşaat bodrumlarının su birikintileri ile kaplı olduğunun tespit edildiği ifade edildi. 


KESİN ÇÖZÜM İÇİN SU BİRİKİNTİLERİ KURUTULMALI 

Bu su birikintileri içerisinde milyonlarca sivrisinek yumurtası ile karşı karşıya kaldıklarını belirten ekipler, "Yaptığımız ilaçlama çalışmaları sonucunda bu alandaki larvaları yok ettiğimizde sivrisinek mücadelemiz iyi bir sonuca ulaşmaktadır. Ancak söz konusu bina ve inşaatlarda bu üremeyi durdurabilmemiz ve hizmetimizin kalıcılığını sağlayabilmemiz amacıyla müteahhit firmalar başta olmak üzere bina sakinleri de bodrumlarında kurutma çalışması gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu doğrultuda bodrumlar kurutulduğu zaman bu alanlarda hiçbir iireme söz konusu olmayacaktır. Dolayısı ile vatandaşlarımızın bina yöneticilerinin ve inşaat sahiplerinin bodrumlarındaki suyu biran önce tahliye edip kurutması halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır." İfadelerini kullandı. 


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön