26 / 04 / 2024

Antakya Defne'de okul inşa edilecek!

Antakya Defne'de okul inşa edilecek!

Defne İlçesi Harbiye Mahallesi sakinlerinden, İşadamı İbrahim Eskiocak, okul yaptırıyor. Harbiye'de yaptırılacak 12 derslikli okulun protokol töreni, Perşembe günü öğleden sonra Valilik'te gerçekleştirildi.



Protokol törenine, hayırsever İşadamı İbrahim Eskiocak ile yakınları Davut Eskiocak ile Tevfik Eskiocak da katıldı.

Protoko'le; hayırsever İbrahim Eskiocak, İl Milli Eğ. Md. Vekili Halil Sanlı ile Vali Ercan Topaca imza attı. Vali Topaca, mevcut Asım Gündüz İlkokulu'nun yöre halkının ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını ifade ederek, “Yapılacak yeni okul, bölgenin çehresine de olumlu katkılar sağlayacaktır. Devletimizin eğitim konusunda yaptığı yatırımlar, ülkemizin her noktasına yeterli düzeyde ulaşmaktadır. Ancak siz hayırsever hemşehrilerimizin bu konudaki hassasiyetleri bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Ben, bu vesileyle sizleri kutluyor, yapacağımız okulun ön görülen süre içerisinde bitirilip eğitime kazandırılmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Hayırsever İbrahim Eskiocak da yaptığı konuşmada, 12 derslikli, modern ve kullanışlı bir okul yapmayı hedeflediklerini, İbrahim Davut Eskiocak adını taşıyacak yeni okulu, yaklaşık 2,8 milyon TL harcama ile 18 ayda tamamlamayı umduklarını bildirdi. Vali Topaca, Protokol'e imza sonrası,  İşadamı Eskiocak'a Plaket verdi.

1706 metre kare alana sahip olacak olan Okul'da; 12 derslik, bir anasınıfı, bir çok amaçlı salon olacak ve 360 öğrenci eğitim görebilecek.


Antakya Gazetesi





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Hatay Valisi Ercan Topaca, hayırsever işadamı İbrahim Eskiocak ile 12 derslikli yeni okul için protokol imzaladı

Hatay Valisi Ercan Topaca, hayırsever işadamı İbrahim Eskiocak ile 12 derslikli yeni okul için protokol imzaladı. Faaliyette olan Asım Gündüz İlkokulu'nun ihtiyacı karşılamadığını belirten vali Topaca, "Yapılacak yeni okul, bölgenin çehresine de olumlu katkılar sağlayacaktır. Devletimizin eğitim konusunda yaptığı yatırımlar ülkemizin her noktasına yeterli düzeyde ulaşmaktadır ancak siz hayırsever hemşehrilerimizin bu konudaki hassasiyetleri bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor" dedi. 


"HALKIMA VEFA BORCUM VAR" 

Türkiye'nin medeniyet beşiği olan Hatay'da böyle faydalı bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten hayırsever işadamı Eskiocak ise, "Ben bu topraklarda doğdum, bu toprağın suyunu içtim. Dolayısıyla benim devletime ve halkıma vefa borcum var. Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olacak çocuklarımıza ve dolayısıyla ülkemin geleceğine bir katkım olursa ne mutlu bana" şeklinde konuştu. Protokol uyarınca mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan ve 1975 yılında yapılan Defne Asım Gündüz İlkokulu'nun ihtiyacı karşılayamaması sebebiyle yıkılıp yerine 12 derslikli bir okul yapılacak. İbrahim Davut Eskiocak İlkokulu adını taşıyacak olan 2,8 milyon maliyetli okul 18 ayda tamamlanacak. Toplam bin 706 metrekare alana sahip olacak olan okulda 12 derslik, bir anasınıfı, bir çok amaçlı salon olacak ve 360 öğrenci eğitim görebilecek. 


Geri Dön