29 / 03 / 2024

Antakya Devlet Hastanesi Eylül'de açılıyor!

Antakya Devlet Hastanesi Eylül'de açılıyor!

Hatay'da temeli 3 yıl önce atılan Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Eylül ayında hizmete gireceği açıklandı. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan hastanede 96 poliklinik ve 30 adet ameliyathane olacak.



Hatay'da temeli 3 yıl önce atılan Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Eylül ayında hizmete gireceği açıklandı. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan hastanede 96 poliklinik ve 30 adet ameliyathane olacağını belirten Antakya Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Abdullah Türkmen, 139 bin 798 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan hastanenin açıldığında Hatay bölgesinin en teşekküllü hastanesi olacağını söyledi. 


TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan hastanenin şehir merkezine uzaklığının 12 kilometre olduğunu anlatan Türkmen, "Hastanede; 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek. Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere bin 125 araçlık otopark yer alacak" dedi. Türkmen, 750 yataklı Devlet Hastanesinin Eylül ayında hizmete gireceğini belirterek, "Hastanenin hazır faaliyete getiriliş tarihi Eylül ayıdır. 2016 Ağustos ayında hazır hale gelir. Büyük ihtimalle Eylül-Ekim gibi de bize hazır olur. Bize hazır olur demek, amirlerimizin şu gün faaliyete alırız demek onların karar vermesi demek. Hastanenin inşaat çalışması 3. yılında bitti" dedi.


Sabah




Haber Aydın Osmaniye Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Temeli 3 yıl önce atılan Hatay'ın Antakya ilçesinde 750 Yataklı Devlet Hastanesi'nde yapılan çalışmalarda sona gelindi. 


Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Abdullah Türkmen, yaptığı açıklamada 750 yataklı devlet hastanesinde 30 adet ameliyathane olacağını, hastanenin Hatay bölgesinin en teşekküllü hastanesi olacağını belirtti. 


Antakya 750 yataklı devlet hastanesinin, Hatay genelindeki yataklı tedavi kurumlarının hem kapasitesini artıracak hem de adeta bölge hastanesi gibi Hatay'ın tamamına hizmet verecek nitelikte özel bir fonksiyonu icra edeceğinin altını çizen Türkmen, şunları kaydetti: "TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan ve 2016 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan 750 Yataklı Antakya Devlet Hastanesi 6 kat ve 13 bloktan oluşmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 12 km, toplam arsa alanı 139.798 metrekare olan hastanede 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek. Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere bin 125 araçlık otopark yer alacak." 750 yataklı devlet hastanesinin 30 yataklı ameliyat salonu olduğunu vurgulayan Türkmen, şu ifadeleri kullandı: "Hastanemizin ameliyathaneleri kuruldu. Ameliyat masalarımız geldi. 


Sadece oksijen sistemimiz kaldı. Firma pazartesi günü gelip kuracak onu. Hasta yataklarımızın büyük bir kısmı geldi. 3 motorlu yataklar bunlar. 

Refakatçi yataklarımız geldi. Acildeki muayene masalarımız, acil müdahale sedyelerimiz geldi. 

Transfer sedyelerimiz var. Onlarda geldi. Şu anda hastanemizin mefruşatının büyük bir çoğunluğunu tamamlamış durumdayız. Yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanmış olur. 

Bilgisayarlarımız mevcut. Hasta odalarına televizyonlarını taktırdık. Hasta odalarımız büyük ihtimalle bir kaç güne kadar bitmiş olur. İŞ-KUR'dan gelen temizlik personelleri kaba temizliğini yaptılar, ince temizliğe girdiler. Yatakların ambalajını açmıyoruz. Toz falan olmasın diye. Teşhir için birkaç tanesini açtık. Çevre düzenlemesi ile ilgili tam bir destek alamadık. İşkur üzerinden gelen arkadaşlara çim biçme makinesi cihazı aldık. Bunları birkaç güne kadar çözeceğiz. Hastanemizin elektriği ve suyu bağlandı. O konuda bir sıkıntımız yok. 


Doğalgazımızda bağlandı. Bugün itibari ile internet bağlantımızda yapıldı. 96 polikliniğimiz var şu anda. 96 polikliniğin malzemeleri hazır. 1 hafta içerisinde o malzemelerde takılıp hazır olacak. 750 yataklı devlet hastanemizde yaklaşık 30 adet ameliyat salonumuz var. 1 tanesi normal, 7 tanesi üst düzey ameliyat salonu, 5 tane lokal salonumuz var, 5 tane ise anjiyo ameliyat salonumuz var." Türkmen, 750 yataklı Devlet Hastanesinin Eylül ayında hizmete gireceğini belirterek, "Hastanenin hazır faaliyete getiriliş tarihi Eylül ayıdır. 

2016 Ağustos ayında hazır faaliyete gelir. Büyük ihtimalle Eylül-Ekim gibi de bize hazır olur. Bize hazır olur demek, amirlerimizin şu gün faaliyete alırız demek onların karar vermesi demek. Hastanenin inşaat çalışması 3. yılında bitti. Mart ayından beri de çalışmalar daha hızlanarak son halini almasını bekliyoruz." diye konuştu. 

Hastanenin ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyeceğini ve aksine geniş yollarda ambulansların rahat hareket edeceklerini söyleyen Türkmen, şunları kaydetti: "Nizamiye kapısından İskenderun yoluna bir yol daha yapılacak. Çalışmalar başlandı. 10-15 gün sonrasında yolu yapmış olurlar. Yollar birinci sınıf. Halen çalışmalar devam ediyor. Çevre düzenlemesi yapılıyor. 


Muhtemelen ışıklı göstergeleri de koyacaklar. Hastane çevresinde yönlendirme ihalesi yapıldı. 

Birkaç günde kalmaz onlarda yerleştirmeye başlarız. Biz ağustosun başına kadar burayı çalışır hale getiririz. Acil bölümü diğer hastanemizin 10 katı büyüklüğünde. 128.000 m2 bahçe alanı, 94.000 m2 ise kullanım alanı var. Diğer hastanemiz 25.000 m2 alanı var. Bu 5 katı boyutuna geliyor." Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Abdullah Türkmen, halk arasında çıkan dedikodular üzerine hastane tabanında hiçbir çökme olayının olmadığını vurguladı. 

Türkmen, halk arasında yayılan dedikoduların olduğunu ifade ederek bu türlü yanlış duyumlara inanmamaları gerektiğini belirterek, "Halkımız bir dedikodu çıkarmış ona inanıyorlar. 

Hastane temelinde çökme olayı gibi dedikodular bizlere zarar verir. Hastane inşaatının büyük bir çoğunluğu camla kaplanmıştır, ve çökme olsa camlar 1 milimetre oynasa hepsi patlar. Lütfen kulaktan dolma bilgilere inanmayın." dedi. 



Aydın Osmaniye


Geri Dön