23 / 04 / 2024

Antakya Devlet Hastanesi önümüzdeki yıl hizmete açılacak!

Antakya Devlet Hastanesi önümüzdeki yıl hizmete açılacak!

TOKİ tarafından yaptırılan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi, sahip olduğu donanımla adeta bölge hastanesi gibi hizmet verecek. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 6 kat ve 13 bloktan oluşan hastane inşaatı alanında incelemelerde bulundu...



TOKİ tarafından yaptırılan 750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi, sahip olduğu donanımla adeta bölge hastanesi gibi hizmet verecek.


Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 6 kat ve 13 bloktan oluşan hastane inşaatı alanında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, söz konusu hastanenin Hatay için önemine vurgu yaptı. Lekesiz, “Allah ihtiyaç hissettirmesin ama ihtiyaç hissedildiğinde de insanlar değer görmek, insan yerine konulmak ve kaliteli sağlık hizmeti almak istiyor. Bu anlamda hastaneyi ne kadar kısa zamanda hizmete alırsak o kadar iyi olur. Çünkü burada doğrudan insanımıza hizmet verilecek” dedi.


Hastanenin gelecek yıl açılması hedefleniyor


750 yataklı Antakya Devlet Hastanesi’nin adeta bölge hastanesi gibi hizmet vereceğini ifade eden Vali Lekesiz, şunları söyledi: “Hastanenin hizmete girmesiyle beraber yaklaşık 3 bin hasta ve yakını tedavi için başka illere gitmek zorunda kalmayacak. O nedenle zamanı çok süratli değerlendirerek, kaliteden de ödün verilmeden, gerekirse 3 vardiya sistemi ile çalışılarak şu anda yaklaşık yüzde 65’i tamamlanan hastanenin önümüzdeki yıl hizmete hazır hale getirilmesini planlıyoruz.”


Yatak sayısı 950’ye kadar çıkabilecek


Şehir merkezine uzaklığı 12 km, toplam arsa alanı 139.798 m2 olan hastanede; 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet küvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950’ye kadar çıkarılabilecek.


Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56’sı engelliler için olmak üzere 1.125 araçlık otopark yer alacak.


TOKİ Haber 


Geri Dön