29 / 03 / 2024

Antakya Emek ve Aksaray'da kentsel dönüşüm onaylandı!

Antakya Emek ve Aksaray'da kentsel dönüşüm onaylandı!

Antakya'nın makus talihini değiştirecek olan Emek ve Aksaray Mahallelerinde 35 hektarlık bir alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi Antakya Belediyesi meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.



Antakya'nın makus talihini değiştirecek olan Emek ve Aksaray Mahallelerinde 35 hektarlık bir alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi Antakya Belediyesi meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. 


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci başkanlığında 1 Nisan 2016 günü toplanan Antakya Belediye meclisi, şehrin geleceğine yönelik tarihi bir karara imza atarak Kentsel Dönüşüm Projesi'ni AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından kabul oyu kullanılırken, CHP'li meclis üyelerinin bir kısmı red, bir kısmı da çekimser oy kullandı. 


Böylelikle Emek ve Aksaray Mahallelerinde 35 hektarlık bir alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi Antakya Belediyesi meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. 


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin teknik anlamda ayrıntıları bir kez daha meclis üyeleri ile paylaştığı toplantıda, şehrin yepyeni bir görünüme kavuşması, yeni yaşam alanlarına sahip olmasına yönelik hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi oy çokluğu ile kabul edilerek hayata geçme aşamasındaki son adımı da tamamlamış oldu. 


Bundan sonraki süreçte meclis kararının bir aylık askı ilan süresi yapılacağı, bu süreçte varsa itirazların değerlendirileceği, müteakiben 120 günlük hak sahipleri ile sözleşme imzalama aşamasına geçileceği belirtildi. 


Antakya Zafer Gazetesi


Geri Dön