20 / 04 / 2024

Antakya Hilton Müze Otel inşaatının evreleri anlatıldı!

Antakya Hilton Müze Otel inşaatının evreleri anlatıldı!

Antakya Hilton Müze Otel, 66 çelik kolon üzerine inşa edilen ve 850 metre karelik büyüklüğüyle Dünya'da bulunan en büyük taban mozaiğine ev sahipliği yapan yapısıyla misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.



Yatırımcı Necmi Afsuroğlu, HESOB Heyeti'ni, inşaatı devam eden Otel noktasında ağırladı.


Antakya  Hilton Müze Otel  HESOB Üyelerini  ağırladı

Tarihi Antakya Sokak Mimarisi, sahip olduğu eşsiz Mozaikleri, prefabrike yatak odalarıyla oluşan katları ve çelik kolonlar üzerinde yükselen mimarisi ile dikkat çeken, Antakya Hilton Müze Otel, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Teksöz ve beraberinde Esnaf Odası Başkanlarını ağırladı.  Otel'in Genel Müdürü Aydın Duran'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Necmi Afsuroğlu ve oğlu Asaf Asfuroğlu tarafından karşılanan Esnaf Heyeti'ne, inşaatın geldiği son durum yanı sıra, geçirdiği evreler de anlatıldı.


-ASFUROĞLU'NA ÖVGÜ-

İşadamı Necmi Afsuroğlu tarafından 2009 yılında yapımına başlanan ve ünlü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Antakya Hilton Müze Otel'e dair verilen bilgide,  inşaatın başlamasıyla birlikte yapılan kazılarda arkeolojik kalıntıların fark edildiği ve 5 ayrı kültüre ait 30 bin objenin bulunduğuna işaret edilirken, konuya ilişkin konuşan Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Teksöz, “Asfuroğlu Antakya için büyük şans” dedi.


-TURİZME İVME KATACAK-

Türkiye'nin ilk Müze Oteli'nin turizme katacağı enerjiye işaret eden Teksöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Necmi Asfuroğlu'na, örneğine çok az rastlanır bir yatırım yapmasından dolayı teşekkür ederiz. Hıristiyan dünyasının önemli hac noktalarından biri olan St.Pierre Kilisesi'nin yakınındaki araziye 5 yıldızlı olarak yapılan Müze Otel'in Hatay turizmine de büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Necmi Asfuroğlu'nun yaptığı projenin diğer işadamlarımıza da örnek olmasını dilemekteyiz. Bir ilin en önemli yapı taşı olan ticaret erbabının, o ilin tanıtımındaki katkılarının çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu yatırımın da bu anlamda sadece bir Otel ve bir Müze yatırımından ibaret olmadığını düşünüyoruz.”

HESOB heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Necmi Asfuroğlu ise, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Teksöz ve beraberinde Esnaf Odası Başkanları Heyeti'ne proje ilgili geniş bilgiler verdi.

Henüz inşaat halinde olan ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Antakya Hilton Müze Otel,  dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan, “Geleceğin Yapıları ve Tatil Yerleşkeleri” Ödülü'nün de sahibi.




Geri Dön