19 / 04 / 2024

Antakya Hilton Müze Otel'de inşaat çalışmaları sürüyor!

Antakya Hilton Müze Otel'de inşaat çalışmaları sürüyor!

Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden olan Dünya Mimarlık Festivali'nde “Geleceğin Yapıları ve Tatil Yerleşkeleri” ödülünün sahibi olan Antakya Hilton Müze Otel'in inşaatındaki çalışmalar aralıksız sürüyor.



Ünlü Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan, yapımına 2010 senesinde başlanan ve içerisinde dünyanın tek parça (850 metrekare) halindeki en büyük mozaik alanını barındıran Antakya Hilton Müze Otel, tarih meraklılarının olduğu kadar, mimari gelişmeleri yakından izleyenlerin de merceğinde. 17 bin 132 metrekare kapalı alanda, tek blokta, 5 katlı ve 200 odalı olarak inşa edilen otelin inşaat alanında bulunan tarihi eserlere zarar verilmemesi için kazılar elle yapıldı. Yaklaşık 8 ay süren kazılarda, 5 ayrı kültüre ait toplam 30 bin obje bulundu.

-MERAKLI GÖZLER İZLİYOR-

Devam eden inşaat çalışmalarını yakından izleyen vatandaşlar ise, normal bir bina inşaatından öte ilerleyen çalışmaları ve odaların blok blok yapı içerisine yerleştirilmesi anlarını yakından takip ediyor. Tamamen çelik bir iskelet üzerinde yükselen çalışmaların bu sene içerisinde sonlanması bekleniyor. Bu önemli yatırımın açılışına dair detaylar henüz bilinmezken, açılışın, ünlü yüzlerin buluştuğu görkemli bir kırmızı halı seremonisi ile yapılması bekleniyor.

-HİLTON VE ANTAKYA-

Biri, dünyanın en önemli otel zincirlerinden bir tanesi, diğer ise binlerce yıllık tarihi ve kültürel geçmişi ile dünya miras listesinin tepesinde yer alan bir şehir… Hatırlanacağı gibi, Antakya Hilton Müze Otel'in niye bu kadar iddialı olduğu ve önemsendiğine dair en net cevabı Otel'in Genel Müdürü Aydın Duran vermiş, “Hilton, burayı, buradaki yatırımı fazlasıyla önemsiyor, değer veriyor. Hatta Hilton'un Başkan Yardımcısının geçen yıl İngiltere'de yapmış olduğu ifadesiyle söyleyeyim… 'Biz, Hilton Antakya Otel ile sükse yapacağız…' Bu ifade, her şeyi özetliyor diye düşünü-yorum…” demişti.  



Antakya Gazetesi


Geri Dön