28 / 03 / 2024

Antakya Kavaslı Battı - Çıktı Projesi'nin temeli atıldı!

Antakya Kavaslı Battı - Çıktı Projesi'nin temeli atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın geleceğine yön vermeye devam eden projelerine bir yenisini daha ekledi.




Altyapısı, üstyapısı, modern görüntüsü ve sosyal dokusuyla Hatay’ı marka kent haline getirmek amacıyla çıktığı yolda önemli mesafeler kat eden Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın geleceğine yön vermeye devam eden projelerine bir yenisini daha ekledi.


KENT MERKEZİNDE ULAŞIMDAKİ SORUNLARI ÇÖZECEK KAVASLI ALT GEÇİT PROJESİ'NİN TEMELİ ATILDI


İskenderun Adliye- Arsuz Katlı Kavşağı’nı hizmete sunarak trafiğe rahat nefes aldıran ve kente yepyeni bir çehre kazandıran Başkan Savaş, bu dev projenin bitiminin hemen ardından Antakya trafiği ile şehir merkezinde ulaşıma yepyeni bir boyut getirecek ve aynı zamanda kaliteli, kalıcı bir çözüm sağlayacak olan Antakya Kavaslı Alt Geçit Projesi'nin startını verdi.


Yaklaşık 10 gün önce HBB ekipleri tarafından çalışmalarına başlanan Antakya Kavaslı Alt Geçit projesinin temeli, 29 Temmuz Cuma günü düzenlenen muhteşem bir törenle ve Hatay halkının yoğun katılımıyla atıldı.


TEMEL ATMA TÖRENİNE HATAYLILARDAN BÜYÜK İLGİ


Kavaslı mevkiinde gerçekleşen törene Başkan Savaş’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, ilçe belediye başkanları Dr. İbrahim Yaman, Nazım Culha, İsmail Kimyeci, Büyük Birlik Partisi(BBP) Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı(EHDAV) Genel Başkanı Ali Yeral, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, HBB Daire Başkanları ile birlikte çeşitli STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


KİMYECİ: BU PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM


Hatay'a kazandırılan dev projenin önemine dikkat çeken bir konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, HBB tarafından hayata geçirilen bu projenin Antakya’nın ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı sunacağını belirtti. Antakya’daki trafik akışını engelleyen sorunları ortadan kaldırmak için atılacak tüm adımları desteklediklerinin altını çizen Kimyeci, dev projede emeği geçen herkese teşekkür etti.


YAMAN: GÜZEL VE KALICI ESERLER KAZANDIRILAN HATAY, HBB İLE ŞANTİYE ALANINA DÖNECEK


Dev projenin heyecan verici olduğunu belirten Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman ise, “Böyle güzel bir ortamda bulunmak benim için çok anlamlı. Yaklaşık 10- 15 gün sonra Uğur Mumcu Bulvarı’nın da temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Seçildiğimiz günden bu yana geçen 2 yıl plan ve proje üretmekle tamamlandı. Bundan sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin artarak devam eden çalışmalarıyla Hatay adeta şantiye alanına dönecek. Bu güzel ve kalıcı eserlerden dolayı Lütfü Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.


CULHA: HBB, İL GENELİNDEKİ TÜM SIKINTILARI İVEDİLİKLE ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde tespit edilen tüm sıkıntıları ivedilikle çözüme kavuşturduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, temeli atılan alt geçidin Hatay’a hayırlı olması temennisinde bulundu.


DEV PROJE, EKİM AYINDA TAMAMLANARAK HİZMETE SUNULACAK


Son olarak temel atımı öncesinde söz alan ve hemşehrilerinin yoğun ilgisi, coşkulu tezahüratı eşliğinde sözlerine başlayan Başkan Savaş, projenin Ekim ayı içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti.
Konuşmasının devamında çalışmalarının tüm hızıyla artarak devam ettiğini belirten Başkan Savaş, “Arkadaşlarımız buradaki çalışmalarına 10 gün önce başladı. Bu projemizi de tıpkı İskenderun’daki gibi söz verdiğimiz tarihte bitireceğiz ve açılışını da yine hep beraber coşkuyla yapacağız. İbrahim Başkanımızın da söylediği gibi buradan sonra da Defne Uğur Mumcu Bulvarı’nın temelini atacağız” dedi.


HBB, ALTYAPI VE ÜSTYAPI HİZMETLERİYLE FARK YARATIYOR


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Savaş, “Antakya Sanayi Sitesi’ne gidiş yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Güzelburç ve Maşuklu’da köprüler yapıyoruz. Bu köprülerin bitmesiyle birlikte sanayi esnafımız ve hemşehrilerimiz daha rahat nefes alacak” diyerek 2017 yılı içinde gerçekleşecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.


BAŞKAN SAVAŞ: BİR BUÇUK YIL SONRA ASİ NEHRİ, HERKESİN GIPTA İLE BAKTIĞI BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK


Asi Nehri’nden yayılan kötü koku hakkında da düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, Asi Nehri’nin kullanım hakkının Devlet Su İşleri’ne(DSİ) ait olduğunu belirtti. DSİ’nin Asi Nehri için hukuki olarak üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “DSİ, Asi Nehri’ne saniyede bin metreküp su vermeli. Bununla beraber büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra bizim sorumluluğumuza aktarılan Ekinci, Odabaşı gibi bölgelerin kanalizasyon hatlarının da Asi’ye bağlanması sıkıntı yarattı; ancak bu sıkıntı da en kısa zamanda faaliyete geçirilecek arıtma tesisiyle çözüme kavuşacak” diyerek 1,5 yıl sonra Asi Nehri’nin gıpta ile bakılacak bir görünüme kavuşacağının müjdesini verdi.


Antakya Kavaslı Alt Geçidi’nin temeli, Başkan Savaş’ın konuşmasından sonra törene katılan konuklar ve vatandaşların duası eşliğinde atıldı.



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön