19 / 04 / 2024

Antakya Kavaslı Battı - Çıktı Projesi'nin temeli atılıyor!

Antakya Kavaslı Battı - Çıktı Projesi'nin temeli atılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Birlikte Çalışıyor, Birlikte Üretiyoruz” sloganı çerçevesinde çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.





İskenderun’da şehre yeni bir çehre kazandıran Adliye- Arsuz Katlı Kavşak Projesi’ni hayata geçirmesi sonrasında dev projelerine il genelindeki trafiği rahatlatmak adına devam eden HBB Ulaşım Daire Başkanlığı, kent merkezinin en yoğun caddelerinden biri olan ve kaza yaşanma riskinin çok yüksek olduğu Antakya Kavaslı mevkiinde trafik akışını rahatlatmak ve vatandaşların daha güvenli ulaşım yapmalarını sağlamak amacıyla kentin çehresini değiştirecek Antakya Kavaslı Battı- Çıktı Projesi’nin temelini atmak için gün sayıyor.


   

Kent merkezinin girişi olması sebebiyle büyük önem taşıyan noktada trafik sirkülasyonunun rahatlatılması amacıyla dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanan HBB, kente hem modern bir görünüm kazandıracak hem de trafik çilesini en aza indirecek dev projesi ile metropollerdeki gibi araç sirkülasyonunun rahat gerçekleşmesine zemin sağlayacak. 


HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamada, 11.07.2016 yapımına başlanılması planlanan Antakya İlçesi Kavaslı mevki Alt Geçit Projesi kapsamında, kavşak noktasında kesişen Türkmenbaşı Caddesi (119. caddeye kadar olan mesafe), Atatürk Caddesi ( 12. sokak ile 34 sokak arasında kalan bölüm), Asi Caddesi, 16. ve 18. sokakların bir kısmı belirtilen tarihten itibaren araç trafiğine kapatılacağı belirtildi. 


Bu kapsamda İskenderun istikametinden kent merkezine ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar, Honda Kavşağı ayrımından D817 karayolunu kullanarak kent merkezine girebilecekken (Honda kavşağından Antakya Otogarı istikameti ile Narlıca yol istikametine giden Reyhanlı yolu) ayrıca kent merkezinden İskenderun istikametine gitmek isteyen vatandaşlar da yine aynı yol güzergâhını kullanarak ulaşımlarını sağlayabilecek.



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön