29 / 03 / 2024

Antakya, kentsel dönüşüm odaklı gelişme gösterecek!

Antakya, kentsel dönüşüm odaklı gelişme gösterecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Antakya'daki dönüşüm çalışmalarını anlattı. İşte Kimyeci'nin açıklamaları şöyle:



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Antakya'daki dönüşüm çalışmalarını anlattı. İşte Kimyeci'nin açıklamaları şöyle:


Antakya Belediyesi olarak Antakya'nın tarihi, turistik, coğrafi ve kültür mozaiği yapısına uygun modern bir kent inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda kentsel dönüşüm uygulamasında yetkili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde riskli alan ilan edilen Emek ve Aksaray mahallelerinde yeni bir kent inşa edeceğiz. Antakya'yı geleceğe kentsel dönüşümle taşımak ana vizyonumuzu oluşturuyor. Söz konusu proje kapsamında Emek ve Aksaray mahallelerinde 350 bin hektarlık bir alan üzerinde çağdaş, yaşanılabilir biı şehir inşa etmek için çalışmalarımız devam ediyor. 


Kentsel dönüşüm projesi ile Antakya'da sosyal alanlar, ibadethaneler ve yeni meydanlar hayat bulacak. Vatandaşlarımızın aileleri ile rahatlıkla dolaşabileceği süs havuzları ile yeşil alanları bol parklar yapacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyer yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bu araç yollarının her iki tarafında gençlerimizin rahatça dolaşabilecekleri bisiklet yolları yapacağız. Ayrıca, Şeyhoğlu İlkokulu yerine iki tane okul inşa edeceğiz. Hali hazırds hizmet vermeye devam eden kapalı semi pazarını daha modern ve kullanışlı bir hale getireceğiz. Ayrıca bir sağlık tesisi inşc edecek, ilgili makamlara tahsis edeceğiz Yanı sıra sosyal tesis, karakol binası, dökus adet park ve yeşil alan ile spor alanları inşaat planlarımız arasında yer alıyor. 


Antakya Kalesi gibi yüksek bir merkezden bakıldığında şehrin en büyük yeşil alanı Asri mezarlık olarak görünüyor. Kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiğimizde bu görüntü değişecek. Emek ve Aksaraj mahalleleri şehrin en yeşil bölgesi olacak Binalarımızın ara mesafeleri geniş olarai tasarlandı. 


Dünya Bölge


Geri Dön