18 / 04 / 2024

Antakya Kentsel Dönüşüm Projesi anlatıldı!

Antakya Kentsel Dönüşüm Projesi anlatıldı!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 35 hektarlık riskli alanın dönüştürülmesine yönelik hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Antakya Belediyesi Meclis Üyelerine aktardı.



Başkan Kimyeci’nin makamında iki farklı oturumda düzenlenen Kentsel Dönüşüm Projesi brifing toplantılarına Antakya Belediyesi’nin meclis üyeleri katılım gösterdi. İlk oturumda AK Partili meclis üyelerine Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında brifing veren ve meclis üyelerinin konuyla alakalı merak ettikleri her ayrıntıyı yanıtlayan Başkan Kimyeci, ikinci oturumda CHP ve MHP’li meclis üyeleri ile bir araya gelerek aynı şekilde brifing verdi. AK Parti Meclis üyelerine yapılan bilgilendirme toplantısında AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve AK Parti İlçe Başkanı Emrullah Gülen hazır bulundu.


Tüm meclis üyelerinin proje hakkındaki en ufak detaya kadar bilgi sahibi olması sağlanan toplantılarda, Başkan Kimyeci’ye, İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Erhan Tartıcı, Kentsel Dönüşüm Birimi Müdürü Abdulkadir Bayraktar eşlik ederek teknik anlamda merak edilenleri yanıtladı.


17 Mart 2016 Perşembe günü saat 15.00’de Atatürk Caddesi’nde bulunan Antakya Belediyesi Mahveli Nikâh Salonunda Olağanüstü toplantı ile Belediye Meclisine taşınacak olan “Antakya ilçesi Emek ve Aksaray Mahallesi sınırları içinde kalan yaklaşık 35 hektarlık alana ilişkin riskli alan, dönüşüm projesi kapsamında hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının görüşülmesi” maddesi karara bağlanacak.


Antakya Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor

Antakya Belediye Meclisi Mart ayı olağanüstü toplantısını gerçekleştirmek üzere Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin başkanlığında bir araya geliyor.


17 Mart Perşembe günü saat 15.00’te Atatürk Caddesi’nde bulunan Mahfel Sosyal Tesisleri Nikâh Salonu’nda yapılacak olağanüstü toplantıda Belediye Meclisi gündemindeki 1 maddeyi görüşerek karara bağlayacak.


Antakya Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağanüstü meclis toplantısında görüşeceği gündem maddeleri ise şu şekilde belirlendi;


Gündem;

1-  Antakya ilçesi Emek ve Aksaray Mahallesi sınırları içinde kalan yaklaşık 35 hektarlık alana ilişkin riskli alan, dönüşüm projesi kapsamında hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının görüşülmesi.


Antakya Zafer Gazetesi




Bu haber Antakya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Başkan Kimyeci, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin insani yaşam açısından önemine vurgu yaptı …

Gecekondudan Metropole Geçiş

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, dün Büyük Antakya Oteli'nde düzenlediği aylık bilgilendirme ve istişare toplantısında, insani yaşam açısından önemli olduğunu belirttiği Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili son aşamaları basın mensuplarına aktardı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç’ın da yer aldığı, çok sayıda basın mensubunun hazır bulunduğu toplantıda, Başkan Kimyeci, gecekondudan metropole geçiş niteliği taşıyan projeyi slayt gösterisi eşliğinde ayrıntılarıyla aktardı.  İnsani yaşam, sıkıntıları giderme, insana sahip çıkma açısından  Antakya için oldukça önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Kimyeci, daha önce böylesi güzel bir projenin bölgemizde yapılmadığını söyledi, bunun başlangıç olmasını diledi.

Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 350 bin metrekarelik alanda projenin hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Kimyeci, proje dahilinde 83 apartman, 2 okul, bir cami, 1 semt pazarı, 1 sağlık ocağı, 1 sosyal tesis, 1 polis karakolu, 26 parkın yer alacağını ayrıca 221 işyeri ve 6 deponun da bulunacağını bildirdi.  Şuanda bölgede 13 bin 373 kişinin yaşadığını, proje ardından 15 bin 808 kişinin yaşamını sürdüreceği bilgisini aktaran Başkan Kimyeci, nüfus yoğunluğunda artış beklediklerini ifade etti. Projede 1+1 daire sayısının 784, 2+1 daire sayısının 784, 3+1 daire sayısının 1864, 4+1 daire sayısının 524 olmak üzere toplam 3956 daire yer alacağını belirten Başkan Kimyeci, sayısı 1881 olan hak sahiplerine proje yapım aşmasında başka yerde ikametleri için 1380 TL taşınma parası ayrıca 18 ay boyunca aylık kira bedeli olarak 1.380 TL ödemelerde bulunulacağını söyledi.

Proje alanında afet riski taşıyan, herhangi bir mühendislik hizmeti almadan yapılaşmış, ekonomik ömrünü tamamlamış, sağlıksız yapıların alandan arındırılacağına değinen Başkan Kimyeci, alanın altyapısı ve sosyal donatısı tamamlanmış, yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli kentsel yaşam alanına dönüştürülmesi, yeni iş imkânlarının oluşturulması, bir kentin ihtiyaç duyduğu nirengi ve odak noktalarının elde edilmesi, ulaşım sistemlerinin, alanda yaşayan nüfus ile planlama ve tasarımla oluşturulan kullanım alanlarına göre çözümlenmesi, tüm bu hedeflerin oluşturulmasının sonrasında oluşabilecek sorunların çözümüne ilişkin sürdürülebilir, yenilenebilir stratejilerin oluşturulmasının amaçlandığına vurgu yaptı.

Bu proje ile herhangi bir rantlarının olmadığını, tek rantlarının milletin duası olduğunu söyleyen Başkan Kimyeci, her hangi bir kazanım olması halinde bunun hak sahiplerine yönelik olacağını  bildirdi.

Başkan Kimyeci, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bu düzenleyecekleri meclis toplantısında ele alacaklarını ve onaylayacaklarını, ardından projenin diğer safhasına geçip, hak sahipleriyle protokol-sözleşme yapacaklarını dile getirdi. Başkan Kimyeci, projeyi ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağını yada kendilerine devredileceğini, yapacakları ihale ardından projeyi hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.


Adıyaman

 


Geri Dön