04 / 05 / 2024

Antakya Samandağ Çaşısı'na yeni bina yapılacak!

Antakya Samandağ Çaşısı'na yeni bina yapılacak!

Samandağ ilçesinin merkezinde bulunan vergi dairesinin eski yeri olarak bilinen binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi karara bağlandı. Toplantıya, Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve mülk sahibi vatandaşlar katıldı



Samandağ ilçesinin merkezinde bulunan vergi dairesinin eski yeri olarak bilinen binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi karara bağlandı.Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan eski meclis salonunda bu konuyla ilgili yapılan toplantıya Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve binanın ortakları olan mülk sahibi vatandaşlar katıldı. 


Yeni inşa edilecek binanın teknik ayrıntılarıyla ilgili mimar ve mühendisler tarafından bilgilendirme yapıldıktan sonra Kaymakam Dr. Çelik ve Başkan Nehir birer konuşma yaptılar. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında :"7-8 süren çalışmanın sonunda ortak bir karar çıkmayınca sizlerin bilgisi dahilinde üniversite ile görüşmeye karar verdik . 


Sağolsunlar onlar da bizleri kırmadılar. Böyle bir çalışma yaptılar.Bu iş belli bir olgunluğa ulaştı.Hukuken güçlü olacağımız doğru yolu izleyeceğimiz bir formülle ilerleyelim istiyoruz.Biz yeniden sıkıntı üretme ihtimali olan hiçbir yere imza atmak istemiyoruz. Bakanlıkla .kaymakamlıkla .üniversiteyle ve ilgili kurumlarla görüşmeler.resmi yazışmalar yaparak doğru bir iş ürettik. Biraz zaman alsa da düzgün işler yapmak için bu yoldan gitmemiz gerekiyordu. Herkesin hakkını koruyan bir yerden davrandık.Mülk sahipleri ceplerinden hiçbir kuruş ödemeden yeni dükkanlara sahip olacaklar. 

Belli bir doygunluğa ulaştı ve yeterinde tartışıldı. Belirlediğimiz yol haritası çerçevesinde yürüyeceğiz."dedi. 


Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik:"Bu proje ilçemiz için çok önemli bir proje .İlçemizde kentsel dönüşümle yapılacak olan ilk projedir.Bu projenin bir ortağı belediye ,bir ortağı kaymakamlık(Maliye Hazinesi) diğer ortağı da sizlersiniz.Bu yer tam şehrimizin göbeğinde,ortasındadır. Burada güzel bir bina yaparsak geçmişten bu yana en azından bu şehrin yapılanmasıyla ilgili başkaları da örnek alır. Şehrimizi yeniden inşa etmek açısından katalizör görevi görebilir. 


Hocalarımızla yaptığımız görüşmede estetik olması,yeşil olması,otoparkı olması,kimseyi mağdur etmemesini istedik. Bir kaymakam olarak ve projenin ortağı olarak ben beğendim.Sizler Samandağlısınız bu memleketin vatandaşınız.Hiç biriniz bir kuruş ödemeden daha güzel işyeri sahibi olacaksınız.Bu projeye ortak olan insanlar tamam desin bizde yürüyelim.Bu konuda oylamada yapabiliriz sizin görüşlerinize değer veriyoruz.Bu projeye sahip çıkmanızı istiyoruz.İlçemiz için hayırlısı olsun diyorum .Hepinize saygılar sunuyorum."dedi. 


Toplantının devamında binanın inşaat sürecini takip etmek ve ilgili kararları almak üzere ve Yönetim kurulu ve başkanı seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Belediye Başkanı Mithat Nehir getirilirken yönetim kurulu üyeliklerine Adem Abacı .Mehmet Işık,Süleyman Miççooğulları, Tahsin Miççooğulları .Adil Sakallı,Hüseyin Berber seçildi. Mevcut binanın elektrik ve su hizmetinin 20 Haziranda kesilerek tahliyesi ve yıkımının sağlanması kabul edildi. 


Antakya Şaşmaz


Geri Dön