19 / 04 / 2024

Antakya'da 2 yılda hangi yatırımlar yapıldı?

Antakya'da 2 yılda hangi yatırımlar yapıldı?

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 2 yılda yaptıkları hizmetleri anlattı.Teknik ve Sosyal Belediyecilik olmak üzere iki alanda hizmet ürettiklerini söyleyen Kimyeci'nin 2 yıllık hizmeti ile ilgili anlatımları şöyle:



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 2 yılda yaptıkları hizmetleri anlattı. Teknik ve Sosyal Belediyecilik  olmak üzere iki  alanda hizmet ürettiklerini söyleyen Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin 2 yıllık hizmet ve geleceğe yönelik planlamalarıyla ilgili anlatımları şöyle:.

      

Asfalt: Bu kapsamda kendi bünyemizde kurduğumuz asfalt şantiyemiz ile şehrimize 64 bin 600 Ton asfalt kullanarak yol yenileme çalışmaları gerçekleştirdik.

      

Parke:  Ayrıca Hatay'ın Büyükşehir olması ile daha da büyüyen Antakya ilçesinin daha önce köy olan tüm mahallelerinde yeni yol çalışmaları gerçekleştirdik. Bağlantı yollar, yeni cadde ve sokaklar, yeni imar yolları gibi ihtiyaç doğrultusunda pek çok hizmet ürettiğimiz şehrimizde bugüne dek 1 Milyon 434 bin metrekare parke döşedik.

      

Stabilize Yol: Parke döşenen yollarımızın yanı sıra açtığımız tüm yeni imar yollarında ve parke döşeme işlemi yapılacak yollarımızda 269 kilometrelik stabilize malzeme kullanarak, yollarımızın daha dayanıklı olmasını sağladık.

      

Yeni İmar Yolu: Antakya'mıza yepyeni yaşam alanları kazandırmak amacıyla açtığımız imar yollarımız 173 kilometreye ulaştı. Bu sayede şehrimiz daha düzgün, daha düzenli bir hal almaya devam ediyor.

     

Alternatif Otoparklar: Şehrimizin muhtelif mahallelerinde bulunan uygun alanlarda alternatif otoparklar açarak, sokaklarımızdaki park sorununu bir nebze hafifletmeyi başardık.

      

Trapez Kanallar:    Antakya'mızı ortadan ikiye bölen Asi Nehri pek çok mahallemizde yer alan derelerimiz taşkınlar oluşturmakta, özellikle esnafımız sıkıntı yaşamaktaydı. Bunu önlemek amacıyla sayıları 30'u bulan trapez kanallar inşa ederek bu taşkınların önüne geçtik.

      

Makine İkmal Tesisi: Antakya Belediyesi Makine İkmal Tesisimizi yeni sanayi sitesi içerisinde inşa ettik. Bu sayede sanayi esnafımızın da tesisimizden yararlanabilmesi amaçlandı.

      

Güzelburç Köprüsü: Güzelburç Mahallemizde bulunan tarihi köprünün trafiğe kapatılmış olmasından dolayı vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek amacıyla, köprüde güçlendirme ve onarım çalışmaları gerçekleştirerek yeniden kullanıma açtık.

      

Demirköprü Peyzaj Düzenlemesi: Demirköprü Mahallemizde bulunan tarihi köprünün çevre ve peyzaj düzenlemelerini gerçekleştirerek şehrin tarihi mirasına verdiğimiz değeri gözler önüne serdik.

      

35 Yeni Park: Park ve yeşil alan çalışmalarımız kapsamında şehrimizde mevcut bulunan 95 parkı göreve geldiğimiz ilk zamanlarda revize ettik. Ardından 35 yeni park kazandırdığımız Antakya'mızda bu parkların bakım ve onarımlarını periyodik dönemlerde gerçekleştirerek yeşiller içerisinde bir şehrin hayal olmadığını gördük.

      

Rölyefli Tabelalar: Şehrimizde bulunan ve aziz şehitlerimizin isimlerini taşıyan 13 parkımıza konusunda uzman heykeltıraşlarımız tarafından rölyefli tabela uygulaması gerçekleştirdik.

     

Sulama Sistemleri: Şehrimizde bulunan parkların büyük çoğunluğuna sulama sistemleri kurarak su ve emek sarfiyatını azalttık, ayrıca yapmış olduğumuz park ve yeşil alanlar ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını %10 arttırdık.

      

Temizlik Çalışmaları: Tüm belediyelerin olduğu gibi bizim de en temel görevlerimizden olan temizlik çalışmalarımızı gece gündüz demeden gerçekleştirdik. Bu kapsamda süpürge, kapsamlı temizlik, moloz temizliği, yıkama gibi çalışmalarımızı oluşturduğumuz konusunda uzman ekiplerimizce şehrimizin 95 mahallesinde periyodik olarak gerçekleştiriyoruz.

      

Konteynerler: Şehrimizin ana arterlerinde bulunan konteynerlerde boyama çalışmaları gerçekleştirerek daha güzel bir görünüm sağladık. Ayrıca 95 mahallemizin tamamındaki konteynerlerimiz, dezenfekte aracımız aracılığı ile düzenli aralıklarla özel ilaçlar yardımı ile dezenfekte edilerek vatandaşlarımızın sağlığı korunuyor.

     

 İlaçlama: Vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla şehir genelinde başlattığımız ilaçlama çalışmaları ile haşere, sivrisinek, karasinek ve larva ile mücadele hizmetlerimiz 12 ay boyunca devam ediyor.

      

Denetimler: Şehir genelinde gerçekleştirdiğimiz iş yeri denetimleri ile hijyenik, güvenilir gıda satışını desteklemenin yanı sıra başlattığımız örnek iş yeri uygulaması ile esnafımızı da bu yöne teşvik ediyoruz.

      

Eğitim Kursları: Geleceğimizin teminatı gençlerimizin derslerine katkıda bulunmak amacıyla TEOG, YGS, KPSS, YDS sınavlarına hazırlananlara ve 5. Sınıflara yönelik temel ders kurslarımız ile öğrencilerimize ücretsiz kurs imkânı sunduk. Bugüne dek bu alanlarda 8977 öğrencimize hizmet verdik.

      

Spor Kursları:  Spora ve sporcuya verdiğimiz önemle kurduğumuz Antakya Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz bünyesinde de çeşitli alanlarda ücretsiz kurslar veriyoruz. Voleybol, basketbol, yüzme, karate ve güreş alanlarında gençlerimize verdiğimiz kurslarımızda bugüne dek toplamda 563 sporcumuz yer aldı. Ayrıca ev hanımlarına yönelik muhtelif mahallelerimizde bulunan 12 spor salonunda hanımlara spor hizmeti vererek 3600 hanım kardeşimize obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam eğitimi veriyoruz.

     

 Sanatsal Kurslar: Sanatsal kurslara da her zaman özen gösterdik ve önceliklerimiz arasında yer aldı. Çeşitli sanatları vatandaşlarımızla buluşturarak yeni sosyal alanlar ve beceriler kazanmalarına yardımcı olduk. Bu kapsamda açtığımız ücretsiz kurslarımızda resim, bağlama, gitar, keman, moda tasarım, sanatsal mozaik, tiyatro ve halk oyunları kurslarımızla 1081 vatandaşımıza hizmet verdik.

      

Mobil Sahne, Mobil Mutfak: Araç filomuza dâhil ettiğimiz Mobil Sahne ve Mobil Mutfak ile istenilen her an şehrimizin tüm mahallelerinde vatandaşlarımızla bir sofrada buluşabilme imkânına sahip olurken, çeşitli etkinlikler düzenleyerek hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz.

      

Aile Danışmanlık Hizmeti:     Antakya Belediyesi olarak pek çok sosyal belediyecilik hizmetimizle örnek olduk. Bu kapsamda kurduğumuz aile danışmanlık hizmetimiz ile 2802 vatandaşımıza evlilik öncesi ve sonrasına yönelik hizmet sunduk.,

      

Evde Temizlik, Evde Bakım Hizmeti: 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız Evde Temizlik, Evde Bakım hizmetimiz ile değerli büyüklerimizin tek başlarına yapamadıkları ev işlerine yardımcı olarak örnek bir çalışmaya imza attık.

      

Kardeşinle, Sevgiyle Paylaş: Kardeşinle, Sevgiyle Paylaş projemiz ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hayırseverler tarafından bağışlanan giysi, ayakkabı, ev eşyası ve oyuncak gibi yardımları ulaştırmakta köprü görevi gördük. Bu kapsamda 3266 yoksul vatandaşımıza yardım eli uzattık.

      

İbadethane Temizlikleri: Şehrimizde bulunan 264 ibadethanenin periyodik olarak temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda 196 cami, 36 Kuran-ı Kerim Kursu, 28 türbe ve ziyaret, 3 kilise ve 1 havra ekiplerimizce temizlenerek vatandaşlarımızın pırıl pırıl ortamlarda ibadet etmeleri sağlanıyor.

      

Çadır Taziye Hizmetleri: Vatandaşlarımızı acı günlerinde de yalnız bırakmayarak ücretsiz çadır, taziye hizmetleri sunuyoruz.

      

Kentsel Dönüşüm: Antakya'nın makus tarihini değiştirecek olan Emek ve Aksaray mahallelerinde 35 hektarlık bir alanı kaplayacak olan Kentsel Dönüşüm Projemiz de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.

      

Tahtaköprü Mesire Alanı:  Şehrimize yepyeni mesire alanları kazandırma amacıyla projelendirdiğimiz Tahtaköprü Yıldırım Mevki mesire alanımızda çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılı yaz sezonuna hazır olması planlanan mesire alanımızda vatandaşlarımız rahat bir nefes alırken, çocuklarımız güven içerisinde oynayabilecekler.

      

KİMYECİ, geleceğe yönelik olarak 2016 yılında öngördükleri hizmet projelerini ise şöyle sıraladı:

-Kisecik Mahallesi İçmeleri Piknik ve Mesire Alanı

-Karlısu Mahallesi Antakya Belediyesi Ek Hizmet Binası yerine Sosyal Tesis

-35 yeni park ile daha yeşil bir Antakya

-Çıkrıkçı Pazarı düzenlemesi

-1 Milyon Metrekare parke döşemesi.


Antakya Gazetesi




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentsel dönüşüm projesini anlatmak için sivil toplum örgütleriyle buluşuyor. Antakya Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret eden Başkan Kimyeci, Başkan Mehmet Ali Kuseyri ve üyelere projeyi anlattı. ATB Başkanı Kuseyri, herkesin tek gayesinin Antakya'nın kalkınması ve gelişmesi için en iyi hizmeti getirmek olduğunu söyledi. ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, "Ortaya çıkan güzel eserlerin altında birlik ve beraberlik yatmaktadır. Antakya'nın yaşam kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak olan kentsel dönüşüm projesi şehrimiz için bir milat olacaktır. Antakya Ticaret Borsası olarak bu projeye sonsuz destek verdiğimizi belirtmek isterim" dedi.



Sabah



Geri Dön