28 / 03 / 2024

Antakya'da 57 mahalleye parke taşı döşenecek!

Antakya'da 57 mahalleye parke taşı döşenecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Ekinci Mahalle Muhtarı Selim Yılmaz ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.



Ekinci mahallesinde incelemelerde bulunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci yapılan hizmetleri denetlemenin yanı sıra eksikliklerin giderilmesi noktasında ilgili daire müdürleri ile istişare yaptı. 

Muhtar Selim Yılmaz eşliğinde denetimlerini gerçekleştiren Başkan Kimyeci;

"Ekinci mahallemizde bulunan kanallar yaz aylarında koku nedeniyle vatandaşlarımızı rahatsız etmekte. Muhtarımızın bu konudaki sıkıntılarını dile getirmesi üzerine bölgede teknik heyetimizle beraber incelemeler yaptık. Denetimlerimiz sonrasında gördük ki imar planında yol olarak görünen alan bakımsızlık nedeniyle, kanal sularının da etkisi ile kapanarak dere haline gelmiş. Antakya Belediyesi olarak bu konuda lazım gelen ne varsa yerine getireceğiz. Mahallemizi bu pislikten kurtarmanın yanı sıra yoluna da kavuşturacağız. Antakya'mızın sorunlarının en kısa sürede çözülmesi noktasında muhtarlarımızın bu sorunları bizlere rapor etmelerinden müteşekkirim. Bu sayede sorunu birinci ağızdan öğrenerek hızlıca çözüm için çalışıyoruz. Ekinci mahallemizin geçmiş dönem belediye başkanları eminim ki görev sürelerinde hizmet noktasında ellerinden geleni imkanları ölçüsünde yapmak için gayret göstermiştir. Antakya Belediyesi olarak bu hizmetleri geleceğe taşıma noktasında gereken ne varsa yapacağız. Yoğun yağışlar nedeniyle stabilize malzeme sererek vatandaşın mağduriyetini giderme noktasında çalışmalar yaptığımız yollanmızda yağışların bitmesi ve malzememizin oturması ile birlikte parke taşlannı da en güzel şekilde döşeyeceğiz. Bunun yanı sıra Ekinci mahallemiz de dahil olmak üzere daha önce köy ya da belde belediyesi olan ve ilçe sınırlarımıza dahil edilenlerle beraber 57 mahallemizde yağışların bitmesi ile parke taşı döşeme hamlemizi başlatacağız. Bu güne kadar 250.000 metrekare parke taşı döşedik. 2015 yılı hedefimiz olan 1 milyon metrekare parke taşı döşemesi için ilk etapta Haziran ayına kadar 500 bin metrekare ve 2015 yılı sonunda toplamda 1 milyon metrekare parke taşı döşemek sureti ile Antakya'mıza yakışır yollar yapacağız. 2015 yılı sonu itibariyle döşediğimiz parke taşı toplamda 1 milyon 250 bin metrekare olacak." dedi. 


Hatay Yorum Gazetesi


Geri Dön