24 / 04 / 2024

Antakya'da 80 yatırımcı fabrika kurmak için yer bekliyor!

Antakya'da 80 yatırımcı fabrika kurmak için yer bekliyor!

Antakya'da bulunan Organize Sanayi Bölgesinde, 80 yatırımcı fabrika kurmak için yer bekliyor



Havaalanının açılması, Ortadoğu ülkeleriyle vizenin kalması ve İskenderun ilçesine bulunan İSDEMİR´e yakınlığı nedeniyle yatırımcılar tarafından son yıllarda büyük ilgi gören Antakya Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB), yer talebinin karşılanamadığı bildirildi.

Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Önlen, 1995 yılında İl Özel İdaresi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile ortak 152 hektar alan üzerinde kurulan Antakya OSB´nin 88 hektarında şu an 58 işletmenin bulunduğunu söyledi.

Gıda başta olmak üzere mobilya ve demir-çelik sektöründe fabrikaların yer aldığı Antakya OSB´de 58 işletmeden 44´ünün faaliyet halinde, 11´inin ise inşaat çalışmalarının sürdüğünü, 3´ünün de boş olduğunu vurgulayan Önlen, şu an mevcut arazide 1 santimetrekare boş alanın kalmadığını kaydetti.

Arazi şartlarının olumsuzluğu, heyelan bölgesinde yer alması nedeniyle yıllardır girişimcilerin İskenderun ile buraya yakın olan Dörtyol ve Erzin ilçelerine yöneldiğini ifade eden Önlen, şöyle devam etti: "İskenderun, Erzin ve Dörtyol gibi ilçelerde de arazi kalmadı. Sanayiye tahsis edilen tarım arazilerinin fiyatları da çok yükseldi. Bu nedenle
yatırımcılar, Antakya´ya yönelmeye başladı. Çünkü Antakya´da araziler diğer ilçelere göre çok daha ucuz fiyatlardan satılıyor. Bu da yatırımcıları bölgemize çekmemize neden oldu. Şu an 80 yatırımcı fabrika kurmak için yer bekliyor. Çünkü Antakya OSB´de de artık yer kalmadı. OSB´nin yakınında bulunan ve birinci sınıf tarım arazisi olmayan alanı bünyemize katmak için girişimlerde bulunduk."

-BAKANLIKTAN CEVAP BEKLİYORUZ-

Topboğazı mevkisinde bulunan yaklaşık 5 bin 600 dönümlük alanın Antakya OSB´ye kazandırılması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığına başvuruda bulunduklarını vurgulayan Önlen, önümüzdeki günlerde bir heyetin burada inceleme yaparak karar vereceğini kaydetti.

Şu an Antakya OSB´de yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlandığının altını çizen Önlen, "Söz konusu arazinin kazandırılması ve 80 yatırımcıya yer verilmesiyle, 4 bin 200 kişiye daha istihdam sağlanabilir" diye konuştu.

Mevcut organize sanayinin kent ekonomisine 500 milyon lira katma değer kazandırdığını ifade eden Önlen, söz konusu alanın da dahil edilmesiyle bölgede yaklaşık 400 milyon liralık yatırım yapılacağını ve 800 milyon lira katma değer sağlanacağını söyledi.
AA


Geri Dön