23 / 04 / 2024

Antakya'daki dönüşümde hak sahipleri mağdur olmayacak!

Antakya'daki dönüşümde hak sahipleri mağdur olmayacak!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci her ay periyodik olarak düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Kimyeci konuşmalarının devamında hak sahiplerinin mağduriyet yaşamayacaklarını söyledi.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci her ay periyodik olarak düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.


Büyük Antakya Otelinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kimyeci, ‘Kentsel Dönüşüm’ projesinin bilinmeyen tüm yönlerini basın mensuplarına aktarırken, teknik olarak merak edilen proje detaylarını da görsel slayt ve sine vizyonlar eşliğinde anlattı.


ANTAKYA’NIN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI


Başkan Kimyeci harita üzerinden anlatarak örneklendirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi için Antakya’nın en büyük yeşil alanına sahip bir bölge inşa edeceklerini vurguladı. Başkan Kimyeci Antakya asri mezarlığını örnek verdiği konuşmasında, “ Antakya Kalesi gibi yüksek bir merkezden baktığımızda şehrimizin en büyük yeşil alanı Asri Mezarlık olarak görünüyor. Kentsel Dönüşüm Projemiz hayata geçtiğinde bu görüntü değişecek, Emek ve Aksaray Mahallelerimizi kapsayan alanımız şehrimizin en yeşil bölgesi olacak.” dedi.


Başkan Kimyeci konuşmalarının devamında hak sahiplerinin gerek mülklerinin satış ve yenilemelerinde gerekse taşınma esnasında mağduriyet yaşamayacaklarını ifade ederek, 1 metrekarelik alanın bile hakkı ne ise ödeneceğini, arsa olarak satmak isteyenlere para olarak ödeme yapılırken, daire almak isteyenlere de aynı değer üzerinden vatandaşların seçeceği daireyi alabileceklerini belirtti.


Başkan Kimyeci Antakya’nın en gözde merkezlerinden biri haline gelecek olan Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan proje ayrıntılarını aktarırken sosyal alanlar, yürüyüş yolları, mahalleyi boydan boya kapsayan bisiklet yolu, okul, cami, karakol, kapalı semt pazarı, sağlık evi ve daha birçok güzel mekânın bulunacağını belirtti.


Antakya Şaşmaz



Haber Özyurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antakya Belediye Meclisi Antakya’nın makus tarihini değiştirecek olan, Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alan üzerinde inşa edilecek Kentsel Dönüşüm Projesini görüşmek üzere olağanüstü toplanarak, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin başkanlığında bir araya geldi.


Antakya için tarihi önem taşıyan Kentsel Dönüşüm Projesi için bir araya gelen meclis tek gündem olan; “Antakya ilçesi Emek ve Aksaray Mahallesi sınırları içinde kalan yaklaşık 35 hektarlık alana ilişkin riskli alan, dönüşüm projesi kapsamında hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının görüşülmesi.” maddesini oy birliği ile komisyonlara havale etti.


Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki tüm detayları bir kez daha meclis üyeleri ile paylaşan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, söz konusu gündem maddesinin AK Parti, MHP ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlanarak İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Kentsel Dönüşüm Komisyonuna havale edildiğini bildirdi.


Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ait imar planlarının, tüm detayları ile değerlendirildikten sonra komisyon raporu olarak Nisan ayı ilk meclis toplantısında tekrar görüşüleceği belirtildi.


Özyurt Gazetesi



Haber Antakya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antakya Belediye Meclisi, Antakya'nın Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alan üzerinde inşa edilecek Kentsel Dönüşüm Projesini görüşmek üzere Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci başkanlığında olağanüstü toplandı. 


Antakya için tarihi önem taşıyan Kentsel Dönüşüm Projesi için bir araya gelen meclis tek gündem olan; "Antakya ilçesi Emek ve Aksaray Mahallesi sınırları içinde kalan yaklaşık 35 hektarlık alana ilişkin riskli alan, dönüşüm projesi kapsamında hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının görüşülmesi." maddesini oy birliği ile komisyonlara havale etti. 


Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki tüm detayları bir kez daha meclis üyeleri ile paylaşan Antakya Belediye Başkanı ismail Kimyeci, söz konusu gündem maddesinin AK Parti, MHP ve CHP'Iİ meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlanarak İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Kentsel Dönüşüm Komisyonuna havale edildiğini bildirdi. 


Antakya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre meclis toplantısının sonucunda komisyonlara havale edilen Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ait imar planlarının, tüm detayları ile değerlendirildikten sonra komisyon raporu olarak Nisan ayı ilk meclis toplantısında tekrar görüşüleceği belirtilirken, "Kentsel Dönüşüm Projesi Antakya'mızın Yüz Akı Olacak" sözlerine yer verildi. 


Antakya Gazetesi


Geri Dön