25 / 04 / 2024

Antakya'daki dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek!

Antakya'daki dönüşümde kimse mağdur edilmeyecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, “Biz Kentsel yenileme değil, kentsel dönüşüm yapıyoruz. Projemiz farklılık arz ediyor. Hiçbir hak sahibini mağdur etmeden mahallinde yaşama imkanı sunacağız” dedi.



Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geleneksel hale getirdiği, aylık bilgilendirme toplantısını, basın mensuplarının yoğun katılımıyla, dün Büyük Antakya Oteli'nde gerçekleştirdi. Kahvaltılı toplantıda hayata geçirdiği projelerini, faaliyetlerini aktaran Başkan Kimyeci, gizli saklı ajandalarının olmadığını söyledi ve “Bardaktaki su gibi etrafımız açık, berrak. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. 1500'e varan ekiple, az kaynakla çok faaliyeti yapmanın heyecanı içindeyiz” dedi.


Kentsel dönüşümde hiçbir hak sahibi mağdur edilmeyecek …


Kentsel Dönüşümle 2 yıldan bu yana uğraştıklarını, bir çok şehrin 8-9 senede aldığı mesafeyi, kendilerinin 2 senede aldıklarını söyleyen Başkan Kimyeci, “Biz Kentsel yenileme değil, kentsel dönüşüm yapıyoruz.  Projemiz farklılık arz ediyor. Hiçbir hak sahibini mağdur etmeden mahallinde yaşama imkanı sunacağız” dedi.


İtirazları Meclis toplantısında değerlendireceğiz


Kervanın yürüyeceğini, hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Başkan Kimyeci, faydalı düşünceleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini ifade etti ve şunları dile getirdi: “Beş meslek odasını ziyaret ettik, kentsel dönüşümü anlattık, önerilerini aldık, not ettik, buna rağmen bir takım itirazlarda bulundular. Bugün yapacağımız meclis toplantısında itirazlarını gündeme alacağız, değerlendireceğiz. Ancak hizmette yarışmanın gerektiği dönemde siyasi kaygılarla, engelleme yaklaşımı, belden aşağı vuruşlar sağlık bir yol değil. Hizmet konusu nasip kısmet meselesidir. Hırsları çok fazla öne çıkarmak yerine herkes üzerine düşen vazifeleri yapmalı.”

      

Başkan Kimyeci, toplantıda basın mensuplarını sorularını ayrıntılı bir şekilde cevapladı.


Antakya Gazetesi


Geri Dön