25 / 04 / 2024

Antalya 100. yıl Spor Kompleksi projesi iptal edildi

Antalya 100. yıl Spor Kompleksi projesi iptal edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda, 100. Yıl Projesi'yle ilgili sözleşme iptal edildi



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mustafa Akaydın başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda ilk olarak toplu taşıma hizmetlerine uygun otobüs alımı ihalesi görüşüldü. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı konuşmada, Antalya'nın çok ciddi sıkıntıları bulunduğunu, bunların başında da ulaşım ve 100. Yıl Spor kompleksi konularının geldiğini söyledi. Antalya toplu ulaşımına Belediye olarak taraf olmak istediklerine işaret eden Akaydın, "Öncelikle Antalya halkını sonra esnafı düşünüyoruz. Amacımız Antalya halkının bir yerden bir yere sorunsuz taşınmasıdır. İlk etapta 15 milyon TL'ye 40 otobüs alacağız. Gerekirse bu sayı ileride artabilir" dedi.

AK Parti Grup sözcüsü Yaşar Tabur, otobüs alımlarına karşı olduklarını, 662 minibüsçünün daha yeni borçlanarak midibüs aldığını belirterek, Belediyenin otobüs almasının altında esnafın hizaya getirilme isteğinin bulunduğunu iddia etti. Daha sonra yapılan oylamada CHP'nin kabul, AK Parti ve MHP'nin ret oyları ile madde Belediye Meclisinden geçti.

100. YIL SPOR KOMPLEKSİ

Daha sonra 100. Yıl Projesi ile ilgili Gençlik ve Spor genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve yüklenici Koçoğlu AŞ ile yapılan sözleşmenin feshi, işin tasfiyeye alınması, taraflara hesap mutabakatı yapılması ve tasfiye sözleşmesinin imzalanması hususlarının temini için Belediye Encümenine yetki verilmesi görüşüldü. Akaydın, 100. Yıl Projesi içinde yapılması gereken arenanın yapılamadığına işaret ederek, "100. Yıl Projesi konusunun basketbol şampiyonası ile ilgisi yok. Büyükşehir Belediyesinin arena yapma gibi bir sorumluluğu yoktur.

Buna rağmen burayı yapmak istedik. Borçlanma yetkimiz kalmadığı için spordan sorumlu Devlet Bakanı'ndan borç bulmasını istedik, ama borç bulamadı. Biz para bulsaydık yapacaktık. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ankara'daki arenayı kendisi yaparken, Antalya'daki arenayı neden yapmamıştır? Bunu halkın takdirine bırakıyorum" diye konuştu. Bu madde de yapılan oylama sonucu CHP ve MHP'nin evet, AK Parti'nin hayır oyları ile kabul edildi.

Meclis ayrıca, oy çokluğu ile 45. Altın Portakal Film Festivali ile ilgili belediye ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı arasında akdedilen 6 Ekim 2008 tarihli İş Birliği Protokolü maddelerinin yeniden gözden geçirilmesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı ile her türlü hesaplaşma, borç ödeme, alacakları tahsil etme konularında encümene yetki verdi.

"STADI DA SALONU DA YAPACAĞIM"
Mustafa Akaydın, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 100. yılda bir arenaya hayır demediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Biz 100. yılda arena yapılmasına karşı değiliz. Para bulduğum takdirde hem stadyumu hem de arenayı ben yapacağım. Yapılmasını da istiyorum. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 100. Yıl Projesi'nde ilk ihaleyi alan Fettah Tamince verdiği teminatı, daha sonra Belediyeden mahkeme kararı ile almış. Bu etik midir tartışılır, ama bilinen bir gerçek bu para alınmış." (AA)


Geri Dön