16 / 04 / 2024

Alanya Ak Köprü'nün 4 ayağından ikisi tamamlandı!

Alanya Ak Köprü'nün 4 ayağından ikisi tamamlandı!

Alanya'da geçen Ekim ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan Ak Köprü'nün inşaatı sürüyor.



Dim Çayı Bölgesi'ndeki 12 mahallenin birbiriyle ulaşımının yanı sıra turizme de önemli katkı sağlayacak olan Ak Köprü, 191 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde olacak. 7 milyon liraya mal olması beklenen köprünün 4 ayağından ikisi tamamlandı. Diğer iki ayağın da Mart ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Köprüde ayakların inşasından sonra 5 metrelik 40 ayrı tabliye dökülerek köprü tamamlanacak. Köprünün 2016 Ağustos ayında ulaşıma açılması hedefleniyor. 


ULAŞIM KOLAYLAŞACAK 

Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, köprü inşaatında incelemede bulundu ve müteahhitten çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı. Uzunöz Mahallesi Muhtarı Ziya Özdemir ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Yücel Sezel de Güney'e eşlik etti. Muhtar Özdemir, "Köprünün biteceği, üzerinden karşıya geçeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz daha küçük bir köprü istemiştik ancak Menderes Türel Başkanım bize mini bir Boğaz Köprüsü yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz " dedi. 



Sabah Akdeniz







Bu haber Yeni Alanya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’nın 12 mahallesini birbirine bağlamak için inşa ettiği Ak Köprü yükseliyor. Alanyalıların ‘4. Boğaz Köprüsü’ dediği Ak Köprü, 191 metre uzunluğa 10 metre genişliğe sahip olacak


ALANYA'DA geçtiğimiz yıl Ekim ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan Ak Köprü’nün inşaatı aralıksız sürüyor. Dim Çayı Bölgesi’ndeki 12 mahallenin birbiriyle ulaşımının yanı sıra turizme de önemli katkı sağlayacak olan Ak Köprü, 191 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde olacak. 7 milyon TL'ye mal olması beklenen köprünün 4 ayağından ikisi tamamlandı. Diğer iki ayağın da Mart ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Dengeli konsol yöntemiyle yapılan köprüde ayakların inşasından sonra 5 metrelik 40 ayrı tabliye dökülerek köprü tamamlanacak. Köprünün 2016 Ağustos ayında ulaşıma açılması hedefleniyor. TURİZME KATKI SAĞLAYACAK Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, köprü inşaatında incelemede bulundu ve müteahhitten çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı. Uzunöz Mahallesi Muhtarı Ziya Özdemir ve Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Yücel Sezel de Güney’e eşlik etti. Muhtar Özdemir, “Köprünün biteceği, üzerinden karşıya geçeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz daha küçük bir köprü istemiştik ancak Sayın Menderes Türel bize mini bir Boğaz Köprüsü yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi. Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise Ak Köprü’nün 12 mahalleyi birbirine bağlayacağını belirterek, “Dim Çayı’nın etrafındaki mahalleler birbirine ulaşımda büyük sorun yaşıyordu. Bu köprü ile artık ulaşım çok kolaylaşacak. Köprü tamamlanıp ulaşım sorunu kalmayınca mahallelerimiz hem sosyal hem de ticari yönden gelişecek. Vatandaş ve turist yaylalara rahatça gidebilecek” diye konuştu


Yeni Alanya


Geri Dön