24 / 04 / 2024

Antalya Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı!

Antalya Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı!

Antalya’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan tarihi Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı. Köprü yaklaşık 1 asır önce yapılırken olası depremde yıkılmasın diye ayaklarına silindir bilyeler konulmuş...




EXPO 2016 Fuar alanı düzenlemesi kapmasında Antalya’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan tarihi Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı. Köprü yaklaşık 1 asır önce yapılırken olası depremde yıkılmasın diye ayaklarına silindir bilyeler konulmuş


23 Nisan 2016 tarihinde kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya fuar alanında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Fuar alanı düzenlemesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Tarihi Aksu (Ba Bowstring) Köprüsü’nün restorasyonu başladı. İhsan İnşaat firmasının yürüttüğü yenileme çalışmasının 3 ay içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

 

Depremlere dayanıklı

Şantiye Şefi Canbey Çetin, yaklaşık 80 yıl önce yapılan köprünün 10 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu belirterek, “Köprü ayaklarına olası depremde yıkılmasın diye silindir şeklinde demir bilyeler yerleştirilmiş. Köprünün büyük bir kısmında demir malzeme kullanmış. Yeni yapılacak köprüler bunun gibi çok şiddetli depreme dayanıklı olması gerekir” dedi.

 

Işıklandırılabilir

Köprünün tamamlanmasıyla birlikte araç trafiğine yeniden açılacağını ifade eden Çetin, “EXPO fuar alanına ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirle yenilenen tarihi köprünün de üzerinden geçecekler. Köprüde ışıklandırma da yapılarak daha da güzel görünmesi sağlanabilir, buna karar verecek olan Karayolları Genel Müdürlüğü’dür” şeklinde konuştu. 



İleri Gazetem


Geri Dön